Bekijk Hero Benelux op:

Functie:
Account Manager Retail

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Hero Benelux
Teteringsedijk 279
4817 ME Breda

Contactpersoon:
Dere van Velzen
+31 6 13281176

Plaatsingsdatum:
09/11/2018

Account Manager Retail

Hero Benelux (Breda) is op zoek naar een Account Manager Retail. Ben jij gedreven, ondernemend, resultaatgericht en heb jij ervaring als sales professional binnen FMCG? Wil jij werken voor een krachtig A-merk in een informele organisatie met korte lijnen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Doel van de functie

Als Account Manager Retail ben je met een team van 11 personen commercieel verantwoordelijk voor de uitbouw van het succes van Hero. Het is jouw doel om uitvoering te geven aan de commerciële plannen en door een intensieve samenwerking met onze klanten (met name leden van Superunie) bij te dragen aan een maximale omzet- en winstbijdrage van Hero.

Jouw focus ligt op het productportfolio van Hero, met als doel de uitdagende groeitargets te realiseren. Het productportfolio bestaat uit: Fruit (Zoet Broodbeleg, Gekoelde dranken, Frisdranken, Tussendoor en Dessertsauzen), Hero Baby en Organix.

Door snel te schakelen en probleemoplossend te denken, in combinatie met jouw retail ervaring en natuurlijke flair, weet jij je te onderscheiden en succesvol te zijn.

Hoe ga je dit doel bereiken?

Als Account Manager Retail ben je onder meer verantwoordelijk voor:
• De doorvertaling van de commerciële plannen naar tailormade accountplannen;
• Sluiten van jaarcontracten op onder andere investering en promotie;
• Actieve samenwerking op assortiment, promotie en activatie;
• Relatiebeheer bij jouw klanten (DMU-management);
• Het opstellen en verwerken van de forecast;
• Rapporteren over de voortgang en eventuele bijsturing van plannen;
• Actief deelnemen aan interne projecten (o.a. NPD).

In deze dynamische functie heb je een veelzijdige en zelfstandige rol binnen een gedreven team. Je werkt nauw samen met de Sales Manager, overige Sales collega’s, Marketing en Trade Marketing. Je hebt veel contact met collega’s van Supply Chain en Finance. Jouw bevindingen en resultaten rapporteer je aan de Sales Manager.

Meer gevoel krijgen bij misschien wel jouw toekomstige collega’s. Klik hier.

Naar wie zijn we op zoek?

Je bent gedreven, ondernemend, resultaatgericht en je hebt een ‘can do’ mentaliteit. Je hebt affiniteit met marketing en je bent analytisch. Je gaat zelfstandig de markt in en hanteert daarbij een actieve, marktgerichte benadering. Je bent een sterke gesprekspartner en bent in staat pragmatische oplossingen te vinden voor complexe problemen. Verder ben je een leergierige, flexibele teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden. De waarden verandering, verantwoordelijkheid, ondernemerschap, snelheid en familie passen goed bij jou!

Om echt te kunnen slagen in de rol van Account Manager Retail, heb je minimaal een relevante HBO-opleiding en 3 jaar relevante werkervaring binnen de FMCG.

Dit bieden wij:

Een baan bij Hero Benelux staat garant voor een afwisselende baan met enthousiaste collega’s. We bieden ruimte aan onze werknemers om proactief te zijn en ondernemerschap te tonen. Hierdoor groei jij met onze successen mee. Wij hebben stevige groeiambities waar jij je bijdrage aan kan leveren. De cultuur binnen onze organisatie laat zich omschrijven als informeel en open met een no-nonsense mentaliteit.

Wij stimuleren durf en teamgeest bij onze medewerkers. Bovendien kun je rekenen op het volgende:
• Marktconforme arbeidsvoorwaarden
• Aantrekkelijke bonusregeling
• 34,5 vakantiedagen
• Een goede pensioenregeling
• Een uitdagende en inspirerende werkplek met ruimte voor flexibel werken

Over Hero Benelux

Hero gelooft in de kracht van de natuur. Onze missie is dan ook niet voor niets ‘Conserving the goodness of nature’. We willen zowel jong als oud op een gezonde manier laten genieten. Dat is te zien aan onze Hero fruitproducten, het Hero Baby assortiment en Organix. We zijn trots op onze successen, maar we beseffen ons ook dat het allemaal niet vanzelf gaat. Op alle bedrijfsniveaus wordt er gewerkt aan de hand van 5 kernwaarden: ondernemerschap, verandering, snelheid, verantwoordelijkheid en familie. Ook jouw inzet is nodig om onze successen voort te zetten. Hero Benelux is onderdeel van de in Zwitserland gevestigde Hero Group, waarbij internationaal wordt samengewerkt in diverse projectteams.

Interesse en meer informatie

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, dan verzoeken wij je om via de link te reageren.

Heb je vragen dan kan je bellen met Dere van Velzen, HR Associate. Dere is voor vragen bereikbaar op telefoonnummer +31 6 13281176.

Kijk voor informatie op www.hero.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.