Bekijk Franz Kiel op:

Functie:
Accountmanager

Locatie:
Franz Kiel BV
Markiezenbaan 2
5121 DS Rijen

Contactpersoon:
Tessie Molkenboer
088 53 25 125

Plaatsingsdatum:
18/01/2022

Accountmanager

Franz Kiel in Rijen, de grootste producent van passagiersstoelen voor het openbaar vervoer in Europa, zoekt een Accountmanager.

De kans dat jij in het openbaar vervoer op één van onze stoelen hebt gezeten is groot! In Nederland zijn wij de belangrijkste leverancier van meubels voor het openbaar vervoer zoals bus, metro, tram, trein en rondvaartboten.

Franz Kiel in Rijen is een onderdeel van de Franz Kiel Group in Nördlingen (Duitsland). Franz Kiel heeft vestigingen in bijna geheel Europa, daardoor beschikken we over een groot internationaal netwerk. Onze dienstverlening in de Benelux kenmerkt zich door specialisatie, grote mate van servicegerichtheid en wij bieden onze klanten een leverancier hebben die écht met ze mee kan denken in oplossingen.

Vanuit onze vestiging in Rijen verzorgen we de verkoop en levering van meubelsets en spare parts, aan klanten in Nederland en België, tevens voeren we renovaties en her-stofferingen uit. Onze servicegerichtheid en flexibiliteit maken dat wij preferred supplier zijn voor veel busproducenten en vervoersmaatschappijen.

Op onze locatie in Rijen werken we momenteel met 15 collega’s. Ter vervanging van onze huidige accountmanager zijn wij op zoek naar een accountmanager, die zelfstandig contacten gaat leggen en onderhouden met busproducenten, openbaar vervoersbedrijven, scheepsbouwers en overige (potentiële) klanten.

De functie

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het leggen en onderhouden van contacten met klanten en potentiële klanten. Je maakt zelfstandig afspraken bij voertuig-producenten en vervoersmaatschappijen om een samenwerking op te starten of te intensiveren. Je helpt je klanten bij het bedenken van creatieve en innovatieve oplossingen, waarna je concurrerende offertes uitwerkt, en bij onderhandelingen een juiste balans kan vinden tussen klantgerichtheid en commercieel belang.

Binnen de bestaande markt zorg je dat Kiel de preferred supplier blijft, maar daarnaast ga je zelfstandig op zoek naar nieuwe marktkansen.

Je focus ligt op klanten en prospects in de Benelux, maar je hebt in offertetrajecten veelvuldig contact met onze productielocaties in heel Europa. Incidenteel reizen naar deze productielocaties hoort ook zeker bij je functie.

Functie –eisen

Wij zijn op zoek naar een collega met het volgende profiel:

  • Hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in technische richting of richting automotive (IVA) of aanverwant
  • Grote technische affiniteit: je bent in staat om de klant te adviseren over onze producten
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een commerciële buitendienst
  • Commerciële ervaring binnen onze branche is een grote pre
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Kennis van de Duitse taal is een pre

We zijn expliciet op zoek naar een collega die zelfstandig te werk kan gaan: niet alleen zelf je afspraken maken en registeren, maar ook tijdens offertetrajecten veelvuldig contact onderhouden met klanten en de interne organisatie.

Geboden:

Na een intensief inwerktraject om de markt en onze producten te leren kennen bieden wij een zelfstandige functie bij een bedrijf met een groot lokaal en internationaal netwerk.

Wij werken volgens de cao voor het carrosserie bedrijf, en hebben interessante arbeidsvoorwaarden waaronder een bonussysteem.

Doorgroei mogelijkheid naar rol van Key Accountmanager.

Solliciteren?

Wij laten ons in deze procedure ondersteunen door Primatch. Voor vragen over de vacature of procedure kan je contact opnemen met Tessie Molkenboer (Recruiter) via 088-5325111.

Je sollicitatie ontvangen we graag via de sollicitatielink.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden zijn: sales, accountmanagement, accountmanager, verkoop, relatiebeheer, acquisitie, buitendienst, Rijen, Tilburg, Breda, Noord-Brabant, Benelux, Europa