Bekijk Raak Metals Groep op:

Functie:
Accountmanager Raak Metals Groep

Dienstverband
Fulltime

Locatie:
Raak Metals Groep
Ledeboerstraat 62
5048 AD Tilburg

Contactpersoon:
Ronald Leeuwenberg
088 5325 125

Plaatsingsdatum:
13/03/2020

Accountmanager Raak Metals Groep

Raak Metals Groep zoekt een Accountmanager voor de regio Breda tot Weert en Nijmegen tot en met Arnhem. Een commerciële uitdaging waarbij je verantwoordelijk bent voor het onderhouden, initiëren en proactief uitbreiden van klantleveranciers. Kom jij ons team versterken?

Over Raak Metals Groep

Raak Metals Groep is een recycler van ferro- en non-ferrometalen met vestigingen in Tilburg, Best en Elst (Gld). De onderneming biedt zijn klanten een complete service waaronder containerdiensten, recycle-advies en (on-site) demontage. De containerdiensten omvatten het plaatsen (op de locatie van de klant), wisselen en wegen van containers met metaalschroot. Dat schroot wordt vervolgens ingekocht, gerecycled en daarna geleverd aan eindgebruikers. De onderneming beschikt over een zeer groot en gevarieerd containerpark en eigen transportmiddelen. Het recycle-advies behelst het adviseren van klanten op het gebied van het optimaal scheiden van vrijkomend metaalafval. Dat advies gebeurt onder meer aan de hand van een afvalscan. Raak Metals biedt daarnaast (on-site) demontage voor machines, installaties en andere constructies die grote hoeveelheden metaal bevatten. Door de acquisitie van Martens Metaal in 2018, verwierf Raak Metals ook expertise in de demontage en recycling van transformatoren, stroomkabels en gietijzer. Ten slotte kunnen klanten ook zelf metaalschroot aanleveren op een van de locaties van Raak Metals.

Doel van de functie

De accountmanager beheerst allereerst de relaties met de meer dan 800 klantleveranciers; de partijen waar het metaalafval wordt opgehaald en daarvoor betaald worden. Hij realiseert bij deze klantleveranciers ook de upsell mogelijkheden. Daarnaast genereer de accountmanager meer inkoopmogelijkheden door het werven van nieuwe klantleveranciers. De accountmanager speelt ook een belangrijke rol bij het binnenhalen van de demontageprojecten. Het werkgebied loopt van Breda tot Weert en van Nijmegen tot en met Arnhem.

Taken van de Accountmanager:

 • Maken strategisch accountplan
  Identificeren van marktpotentieel en kwalificeren van accounts, eventueel in de vorm van een strategisch accountplan / account jaarplan.
 • Onderhouden zakelijke relaties
  Bouwt middels frequente bezoeken een relatie op. Houdt vinger aan de pols m.b.t. de geleverde service en geboden prijzen. Probeert alles stromen binnen te halen.
 • Strategisch informatie verzamelen
  Draagt bij aan het verzamelen van strategische marktinformatie door het in kaart brengen van potentiele klantleveranciers en hun huidige metaalrecyclers.
 • Nieuwe klantleveranciers
  Initieert het proces door het plannen van afspraken met potentiele klantleveranciers en hen vervolgens bij te praten over onze hoge service- en prijsniveaus middels presentaties of foldermateriaal.
 • Administratie
  Bijhouden van een correcte administratie waaronder contracten, e-mail afhandeling, offertes etc.
 • Kennis onderhouden
  Up-to-date houden van vakkennis op het gebied van de verschillende metaalsoorten en de werking van de metaalrecyclingmarkt.
 • Behalen van targets
  Voldoen aan salesresultaten door het behalen van de verwachte targets.

Profiel

HBO werk- en denkniveau en aantoonbaar succesvol als accountmanager in bij voorkeur de dienstverlenende sector. Ervaring in de (metaal) recycling is een pré. Je bent overtuigd van de wereld van recycling en duurzaamheid en de goede positie van Raak Metals daarin en weet dit als geen ander te verkopen aan bestaande en nieuwe klantleveranciers. Je herkent je daarbij in de volgende punten:
• Klant- en servicegericht
• Voorkomend
• Doorzetter
• Zelfstandig

Wat bieden we?

Een salaris tussen de 4000 en 4500 euro per maand exclusief 8% vakantiegeld + bonus. Daarnaast krijg je een leaseauto, laptop en mobiele telefoon. Verder kent Raak Metals Groep een goede pensioenregeling en kun je gebruik maken van 25 vakantiedagen en 6 ATV dagen.

Reageren

Primatch ondersteunt Raak Metals Groep bij deze procedure in de werving en selectie. Heb je inhoudelijke vragen over de organisatie, dan wel de functie, neem dan contact op met Ronald Leeuwenberg te bereiken op 088 5325 111.

Ben je zo enthousiast dat je meteen wilt solliciteren, stuur dan je CV en motivatie toe via de sollicitatie-button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.