Bekijk Gemeente Waalwijk op:

Functie:
Adviseur Treasury, Fiscaliteiten en Financiële verhoudingen

Dienstverband:
Parttime (24 uur)

Locatie:
Gemeente Waalwijk
Taxandriaweg 6
5141 PA Waalwijk

Contactpersoon:
Wouter Overmars
0416-683456

Plaatsingsdatum:
12/04/2022

Adviseur Treasury, Fiscaliteiten en Financiële verhoudingen

WAALWIJK WERKT…

De gemeente Waalwijk zet zich met ongeveer 400 medewerkers in voor ruim 49000 inwoners die met veel plezier wonen, werken en recreëren in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. De inwoner staat centraal in onze organisatie. Werk je bij ons? Dan kom je in een organisatie met flexibele medewerkers die open communiceren met een bedrijfsmatige werkhouding. Onze kernbegrippen zijn: eigenaarschap, samenwerken, vitaliteit en leren en ontwikkelen. Verder vinden we het belangrijk dat je het naar je zin hebt, uitstekende prestaties levert en het maximale uit jezelf haalt.

WE ZOEKEN JOU

Voor team Financiën & Inkoop zijn wij op zoek naar een Adviseur treasury, fiscaliteiten en financiële verhoudingen (algemene uitkering gemeentefonds) voor 24 uur per week.

In deze functie ben je een adviseur treasury, fiscaliteiten en financiële verhoudingen die in staat is de organisatie te adviseren rondom cashmanagement, de daaruit voortkomende liquiditeitsprognoses en fiscale aangelegenheden. Ook ben je als specialist verantwoordelijk voor de analyse van de te ontvangen algemene uitkering door de gemeente. Je analyseert de circulaires vanuit het Rijk en communiceert hierover richting organisatie, college en raad. Hier blink je in uit door je kennis en je betrokkenheid.

Ben jij de adviseur die onze organisatie inzicht en oplossingen biedt rondom de financiële situatie en fiscaliteiten? En zit accuraatheid en samenwerken in jouw bloed? Dan zoeken we jou!

HET TEAM

Team Financiën & Inkoop is verantwoordelijk voor:

 • de financiële administratie;
 • het samenstellen van producten uit de P&C-cyclus waaronder begroting, jaarrekening en tussentijdse rapportages;
 • het adviseren en ondersteunen van teammanagers op het gebied van financiën;
 • het beheren van de verzekeringsportefeuille;
 • het innen van de gemeentelijke belastingen;
 • ondersteunen van de inkooptrajecten.

Het team bestaat in totaal uit 27 medewerkers en kan opgedeeld worden in de financiële administratie, de financieel adviseurs en inkoop. Bij jouw werkzaamheden krijg je het meest te maken met de financieel adviseurs.

WAT DOE JE

 • Je adviseert over liquiditeitsprognoses en beleggingen;
 • Je voert het cash-management van de organisatie uit;
 • Je adviseert over het aangaan van kort- en langlopende leningen ter financiering van investeringen in aankopen en infrastructuur;
 • Je zit het periodieke treasury overleg voor waarbij je de actuele stand van zaken rondom treasury presenteert;
 • Je bent verantwoordelijk voor fiscale aangelegenheden en aanspreekpunt voor de interne organisatie, voor externe adviseurs en de Belastingdienst;
 • Je verwerkt de circulaires van het Rijk, bepaalt de financiële gevolgen voor de gemeente Waalwijk en verzorgt de communicatie hierover;
 • Je meldt en adviseert over afwijkingen op de producten in de P&C-cyclus voor wat betreft treasury, fiscaliteiten en algemene uitkering gemeentefonds.

WE VERWACHTEN

Wij verwachten een enthousiaste en een cijfermatig goed onderlegde collega. Je bent een echte teamplayer en je neemt eigenaarschap over je werk. Je straalt energie uit en je vindt het leuk om collega’s te adviseren.

Je beschikt over HBO denk- en werkniveau bij voorkeur op het gebied van financiën, bedrijfseconomie of gelijkwaardig. Basiskennis op het gebied van fiscaliteiten is vereist. Eventuele werkervaring rondom treasury of fiscaliteiten is een pré. Je hebt affiniteit met gemeentelijke financiën. Hierbij heb je kennis van de BBV en van wet Fido. Tot slot denk je in kansen en oplossingen en ben je analytisch sterk.

 DIT BIEDEN WE

Wij bieden een interessante, veelzijdige en afwisselende functie in een dynamische gemeente. Je salaris hangt af van leeftijd, opleiding en ervaring. Het bedraagt maximaal €5372,- bruto per maand (Cao Gemeenten salarisschaal 11) bij een fulltime dienstverband. In eerste instantie betreft het een tijdelijke functie voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling na een jaar. Verder bieden we een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een telefoon van het werk, net als een laptop en een thuiswerkvergoeding.

Onze kernwaarden zijn; Vitaliteit, Leren & ontwikkelen, Eigenaarschap en Partnerschap.

Wij doen er dan ook alles aan om te zorgen dat jij:

 • Lekker in je werk en je vel zit;
 • Voldoende mogelijkheden krijgt om verder te groeien als mens en in je rol;
 • Goed weet bij wie je terecht kunt voor overleg;
 • Voelt dat je binnen een hecht team werkt;
 • Ervaart dat je vrijheid hebt in je werk en je eigenaar voelt van je ontwikkeling, het team, de werkprocessen en de sfeer in het team.

 REAGEREN

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Wouter Overmars, teammanager Financiën & Inkoop. Bel hem via 0416-683456 of mail naar wovermars@waalwijk.nl.

Je curriculum vitae met onderbouwde motivatie ontvangen wij graag, onder vermelding van het vacaturenummer 22/21 uiterlijk 20 april a.s. Je kunt dit uploaden via de site werkenvoormiddenbrabant.nl. De eerste gesprekken vinden maandagmiddag 25 april plaats. Wil je in elk geval beschrijven: waarom deze ambitie, wat maakt je uniek, wat zijn je kernkwaliteiten en je valkuilen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld