Bekijk Woodvision op:

Functie:
Business Controller

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Woodvision
Haatlanderdijk 55
8263 AP Kampen

Contactpersoon:
Marlie Kloosterman
06 531 62 452

Plaatsingsdatum:
19/05/2022

Business Controller

Wie is Woodvision?

Woodvision is een toonaangevende houtgroothandel en gevestigd in Kampen en Someren. Sinds 2014 maken wij onderdeel uit van de Outdoor Life Group. Woodvision doet het financieel goed en groeit nog steeds. Onze passie voor hout is de basis van ons bedrijf. Onze naam zegt het al: wij hebben een duidelijke visie op hout die uiteraard duurzaam wordt ingevuld. Elk jaar investeert OLG in ons bedrijf, waardoor wij kunnen blijven innoveren. Met 85 collega’s (in het seizoen 125) wordt dagelijks hard gewerkt om de enorme vraag het hoofd te bieden. Wij ontwikkelen, produceren, impregneren en verkopen een kwalitatief hoogwaardige collectie van ongeveer 6500 tuinhoutproducten.

Business Controller (40 uur)

De functie van business controller is een hele veelzijdige, operationele en tactische functie. Omdat de basis reeds is opgezet ga jij je collega’s dagelijks helpen om datagedreven te (blijven) werken. Een doorsnee werkdag ziet er ongeveer als volgt uit:

Je begint de dag op kantoor vanwege de vele besprekingen die je die dag gepland hebt staan. Eerst begin je achter je bureau met het afmaken van de presentatie waarin scenario’s voor de cashflowvoorspelling voor het komende jaar zijn opgenomen. Deze presentatie heeft de algemeen directeur nodig om het gesprek aan te kunnen gaan met de directie van het bedrijf dat mogelijk door Woodvision wordt overgenomen. Na het finetunen van de presentatie stuur je de presentatie via de digitale weg naar de algemeen directeur en geef je mondeling nog een korte toelichting aan zijn bureau. Al met al ben je daar toch bijna twee uur zoet mee geweest.

Direct daarna ga je ruim een uur aan de gang met de herinrichting van jouw financiële dashboard. Nu je hier bijna een jaar werkt, zie je een trend in welke informatie veel wordt opgevraagd bij jou. Eindelijk heb je nu tijd om dat goed in te richten. Die managementinformatie is vanaf heden efficiënt en eenvoudig door jou op te vragen. Omdat de maand zojuist is afgerond help je mee met de maandafsluiting. Volgende maand staat de jaarafsluiting gepland. Vanmorgen heb jij in je mail de datum van je manager ontvangen. Die heb je direct in je agenda gezet. Vervolgens werk je ook je mailbox bij met de (financiële) vragen van diverse collega’s en zo is de ochtend voorbij gevlogen.

Na de lunch heb jij je maandelijkse bespreking met de operationeel directeur over de kostprijsberekeningen. De prijs van hout is wereldwijd enorm gestegen en die vvp’s ga jij vanmiddag beoordelen in SAP. Na je afspraak word je gebeld door je collega, de controller van de vestiging in Someren. Die wil even met je sparren over de winst- & verliesrekening. Zijn vermoeden blijkt juist en er zal binnenkort helaas een negatieve omzetcorrectie moeten worden doorgevoerd.

Met je collega in Someren heb je direct overleg gehad over deze boekingsfout en samen hebben jullie de oplossing via de mail voorgesteld aan je manager. Dan is het tijd voor je afspraak met de afdeling sales over de analyses die jij hebt gemaakt over de omzet en marge per klantgroep en houtsoort. Ook daar noem jij direct de afwijking die jij die middag gerapporteerd hebt.

Tijdens jouw laatste afspraak van deze middag heb jij je bila met je leidinggevende. Tijdens je bila is er tijd om sparringpartner voor jouw leidinggevende te zijn, maar gelukkig ook ruimte om even te speculeren over wie de Europa League-wedstrijd van vanavond gaat winnen. Een ontspannen einde van de dag.

Morgen heb je de ochtend geblokt om de reviewmeeting van de holding voor te bereiden. Jouw taken op de actielijst van de vorige meeting zijn bijna allemaal afgerond en dat zul je ook als zodanig presenteren. Nu al zin om daar aan te gaan beginnen!

Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Dan word jij misschien wel onze nieuwe collega!

Wat vragen we van jou?

 • Afgeronde opleiding HEAO-BE of gelijkwaardig
 • Kennis van business intelligence en controlling
 • Bij voorkeur kennis van productieplanning en een ERP (SAP is het ideaalplaatje)
 • Op termijn interesse om Key User SAP Finance te worden
 • Goede kennis van MS Office
 • Stevige persoonlijkheid die communicatief en samenwerkingsgericht is
 • Ongeveer 5 jaar ervaring in een vergelijkbare positie
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Gevoel voor humor

Wat mag je van ons verwachten?

 • Op kantoor heb je de geur van vers hout om je heen. Een geweldige beleving
 • Een fulltime contract
 • Een baan met een competitief salaris en een contract passend bij de situatie
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima pensioen, 24 vakantiedagen en 6 ATV-dagen bij een fulltime dienstverband
 • Thuis werken is mogelijk, maar niet meer dan twee dagen
 • Werken in een gezellig team met volop ruimte voor jouw eigen ontwikkeling en ambities

Informatie

Voor meer informatie over de functie en het salaris kun je contact opnemen met Marlie Kloosterman. Zij is HR Manager en is bereikbaar op 0653162452.

Sollicitatieprocedure

Wil je solliciteren? Top! Stuur dan je cv en motivatie. Wij pakken voor jou het sollicitatieproces voortvarend op.

Sollicitaties graag, acquisitie niet!

Trefwoorden voor deze functie zijn: Kampen, Zwolle, Overijssel, Flevoland, debiteuren, sap, bijsturen, finance, controller, business, business control, data, analyses, dashboard