Functie:
Buyer / Inkoper

Locatie:
Delta Wines
Exportweg 8
2742 RC Waddinxveen

Contactpersoon:
Anouk Cornelis
0180-635135

Plaatsingsdatum:
17/01/2020

Buyer / Inkoper

Altijd al willen werken in de wijnhandel bij een sterk groeiend bedrijf met een uitstekende reputatie? Dan is dit je kans! Delta Wines, Nederlands marktleider in zowel het supermarkt-, speciaalzaak-, als het foodservicekanaal, is ter versterking van het inkoopteam op zoek naar een Buyer (fulltime), een dynamische en ondernemende functie.

Delta Wines is een internationaal georiënteerde marktspeler, de grootste wijnimporteur van Nederland met de ambitie om nog verder te groeien. Onze verschillende werkmaatschappijen importeren hun wijnen vanuit de hele wereld en leveren aan zowel supermarkten, detailhandel als groothandel, traditionele vakhandel, taxfree, online en export, met een totale verkoop van meer dan 75 miljoen flessen per jaar.

De inkoopafdeling is het kloppend hart van ons bedrijf. We bieden een internationale en ondernemende werkomgeving waarin je een grote verantwoordelijkheid krijgt. In deze sleutelrol kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar de toekomst.

Het team van 7 buyers is verantwoordelijk voor de inkoop van het totale wijnassortiment van Delta Wines, waaronder de labels DGS Wijn, Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines en La Source. Ons assortiment moet winnend en onderscheidend zijn en daarom ben je continu op zoek naar nieuwe concepten en trends in de wijnbranche. Je hebt veel contact met onze wijnproducenten wereldwijd en stuurt jaarlijks het onderhandelingstraject van inkoopprijzen en inkoopcondities aan. Kwaliteitsbeheer en het benchmarken van kwaliteit en prijzen middels proeverijen behoren ook tot je taken. Je zult regelmatig (internationale) wijnbeurzen en producenten in het buitenland bezoeken. Als buyer werk je nauw samen met een key accountmanager en een commerciële assistent om jullie eigen klantengroep maximaal tevreden te stellen. Je bent ondernemend, ziet commerciële kansen en springt hier op in. Je bent energiek en staat positief in het leven. Je staat daarnaast stevig in je schoenen in lastige onderhandelingssituaties. In deze functie rapporteer je aan de Manager Buying.

Wat vragen wij?

  • Je beschikt over een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en je bent een starter op de arbeidsmarkt of je hebt een paar jaar ervaring in een commerciële functie, bij voorkeur in de FMCG-sector.
  • Je bent een uitstekende onderhandelaar: overtuigend en resultaatgericht.
  • Je bent commercieel en proactief, zelfstandig maar ook een teamplayer.
  • Je beheerst de Engelse taal volledig en bij voorkeur nog een andere vreemde taal.
  • Je hebt kennis van/affiniteit met wijn.

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige fulltime uitdaging.
  • Een informeel, open en ambitieus bedrijf met fantastische wijnen.
  • Een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals korting op onze eigen wijnen en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

Spreekt deze dynamische functie je aan en wil je graag deel gaan uitmaken van ons succesvolle team, reageer dan via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Anouk Cornelis, Manager Buying, 0180-635135.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Delta Wines – We love wine, we live wine!

Wijnconsumenten zijn onze inspiratie en motiveren ons om de beste wijnbeleving in de wijnhandel te realiseren. Zo efficiënt en effectief mogelijk, samen met partners en wijnproducenten. Verantwoord, met de beste supply chain performance, het meest innovatieve assortiments-management met de juiste wijnen, gezonde marges in de hele keten, uitgebreide kennis van de markt en de best mogelijke service. Daarom zijn wij toonaangevend in de markt en blijven we dat ook.