Bekijk ALKU op:

Functie:
Calculator – Werkvoorbereider

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
ALKU
Zevenheuvelenweg 70
5048 AN Tilburg

Contactpersoon:
Timo Gloudemans
013 – 543 45 19

Plaatsingsdatum:
12/10/2018

Calculator – Werkvoorbereider

Ben jij goed met cijfers én met mensen? Kun jij rekenen als geen ander en bereid jij je zaken zo goed voor, waardoor onze klanten, collega’s en leveranciers kunnen rekenen op jou? Stromen getallen in groten getale uit jouw calculator? En voel jij je net zo goed thuis op een bouwplaats als achter je computer? Calculeer dan maar alvast in dat jij ‘m wordt, onze gloednieuwe aanwinst.

 Calculator Werkvoorbereider (fulltime)

voor de afdeling Projecten in Tilburg

Voor wie ga jij je talenten inzetten?

Praat je over kunststof kozijnen, dan praat je over ALKU. Een landelijk bekend merk, met het hoofdkantoor in Tilburg. Al meer dan een kwart eeuw produceren en plaatsen wij kunststof kozijnen, ramen en deuren van onberispelijke kwaliteit. ALKU heeft een eigen hightech fabriek, twee Ontdekkingscentra, een landelijk dekkend netwerk van dealers en bovenal: een hoop enthousiaste klanten. Met een team van zo’n 100 professionals doen wij iedere dag onze stinkende best om dat enthousiasme op het maximale level te houden.

Welke rol krijg je?

Als calculator-werkvoorbereider van onze projecten afdeling ben jij een belangrijke schakel. Samen met jouw directe collega’s houd jij je bezig met projectmatige aanvragen, die rechtstreeks of via de erkend ALKU dealers binnenkomen. En dit zijn geen alledaagse projecten, dan ga je vanzelf merken. Jij rekent de aanvragen uit en bereidt projectopdrachten voor. Jouw contactpersonen zullen veelal collegae zijn uit de professionele markt die er samen met jou naar streven een mooi eindresultaat te behalen. Uiteindelijk zul jij de rots in de branding worden voor je klant, de klant van je klant en je collega’s.

Jouw taken bestaan onder andere uit het …

 • Opbouwen en onderhouden van uitstekende relaties;
 • Uitwerken van offerte-aanvragen en het maken van calculaties;
 • Onderhouden van contacten met leveranciers over inkoopcondities en leverplanningen;
 • Bezoeken van de bouwplaats, om de voortgang van je projecten te bekijken en te bespreken;
 • Bewaken van je projecten op kwaliteit en financiële haalbaarheid;
 • Begeleiden van projecten gedurende het gehele traject;
 • Samen met je collega’s geven van een aanzet voor de strategische jaarplannen waarin op doelgroepniveau omzetverwachtingen en andere doelstellingen en activiteiten worden omschreven. 

Wat moet je kunnen om deze boeiende baan te krijgen?

 • Je beschikt over tenminste een mbo+ werk- en denkniveau;
 • Je werkt nauwkeurig en bent efficiëntie-gedreven;
 • Je hebt ervaring met veelgebruikte (kantoor)softwareprogramma’s zoals Office en bij voorkeur ook met calculatieprogramma’s;
 • Je hebt affiniteit met de bouwsector en kunt je daarin prima redden.

Wat bieden wij jou?

Werken als calculator-werkvoorbereider bij ALKU betekent werken bij een ambitieus bedrijf, dat is uitgegroeid tot een landelijk bekend merk. De ontwikkelingen gaan snel, waardoor jij alle mogelijkheden hebt om door te groeien binnen een florerende onderneming. Naast een hele fijne, bijna familiaire werkomgeving, gezellige collega’s, een prima salaris en dito arbeidsvoorwaarden zorgt ALKU ook dat je regelmatig een oergezellig feestje hebt. Bij de vrijdagmiddagborrel hoef je niet elke week als laatste naar huis, maar dat mag uiteraard wel!

Is de functie jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan meteen!

Heb je interesse? Stuur dan je CV en motivatie naar ALKU Projecten t.a.v. Pieter Boogaard (p.boogaard@alkugroep.nl). Eventuele inhoudelijke vragen over deze functie kun je aan Timo Gloudemans stellen. Je kunt Timo bereiken via 013 – 543 45 19 of t.gloudemans@alku.nl.

Meer informatie over ALKU vind je op www.alku.nl.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.