Bekijk Mattisson Healthcare B.V. op:

Functie:
Commercieel Medewerker Binnendienst

Dienstverband
Fulltime (40 uur)

Locatie:
Mattisson Healthcare B.V.
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein

Contactpersoon:
Rowan Evers
088 5325 125

Plaatsingsdatum:
14/09/2020

Commercieel Medewerker Binnendienst

Ben jij een echte spin in het web en houd jij gemakkelijk alle ballen in de lucht? In verband met de groei van ons bedrijf ontstaat er ruimte voor een fulltime commercieel medewerker binnendienst. Interesse gewekt? Lees snel verder!

Mattisson Healthcare? Wie is dat?

Misschien dat je onze naam niet kent, maar grote kans dat jij producten van ons in huis hebt. Want Mattisson Healthcare is een belangrijke speler in de wereld van gezonde biologische voedingsproducten, superfoods en andere producten die een gezonde, vitale en energieke lifestyle ondersteunen. Wij leveren aan groothandels, retailketens en natuurvoedingswinkels.

Ook leveren wij direct aan consumenten.

Dit alles doen wij vanuit een locatie in IJsselstein waar zowel het kantoor, productie als magazijn gevestigd zijn. Wij doen dit met een team van ongeveer 15 enthousiaste en gedreven collega’s. Een team dat de klant altijd op nummer 1 zet. Dat doen wij met veel passie en plezier waarbij wij tevens werken aan een verdere professionalisering van onze interne processen.  Het kan altijd gestroomlijnder!

Ga jij ons daarmee helpen?

Wie ben je & wat ga je doen?

Wij zoeken een kandidaat die plezier en energie krijgt van een divers takenpakket. Onze commercieel medewerker binnendienst is verantwoordelijk voor de gehele orderstroom binnen ons bedrijf. Vanaf het (eerste) telefonisch contact met jou, de ontvangst van de goederen tot en met de eventuele klachtenafhandeling ben jij in de lead. Jij bent het aanspreekpunt voor onze klanten, ons visitekaartje, de spin in het web. Maar je bent ook degene die even koffie of printpapier bestelt wanneer dat nodig is. Kortom, je bent ook een beetje office manager.

Hoe veelzijdig kan je nieuwe baan zijn!

Wij zijn een bedrijf dat niet in hokjes denkt en verwachten een flexibele en collegiale instelling.

Soms moet er een grote order worden verwerkt, en dan springt iedereen even bij wanneer dat nodig is. Dat is de cultuur van ons bedrijf. We doen het samen. Dat verwachten wij dus ook van jou.

Diploma’s zijn waardevol, maar zeker geen vereiste. Een goede drive, een collegiale instelling en de ambitie om bij te dragen aan de ontwikkeling van het bedrijf vinden wij veel belangrijker.

Jij bent iemand die zich prettig voelt in een klein, jong en hecht team, waarin vertrouwen, open communicatie en humor centraal staan. Je krijgt energie van werken in een hectische omgeving en schroomt niet om de handen uit de mouwen te steken.

Wat vragen wij van jou?

  • Minimaal MBO 4 werk – en denkniveau
  • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie bij voorkeur in een productieomgeving.
  • Ervaring met orderstromen is een must
  • Je bent van nature zeer flexibel, geduldig en durft initiatief te nemen
  • Goede kennis van Excel is een pré
  • Gedreven en affiniteit met onze producten
  • Je werkt planmatig en beschikt over een goede helicopterview

Wat krijg je van ons?

Je krijgt een prima salaris dat ligt tussen € 2.400,- en € 2.500,- per maand op basis van een fulltime dienstverband. Salaris is uiteraard afhankelijk van leeftijd en ervaring. Daarbij worden jouw reiskosten vergoed op basis van kilometervergoeding. Parkeerkosten zijn niet aan de orde er is volop gratis parkeergelegenheid.

De sluitingsdatum voor deze functie is 1 oktober. Na deze datum ontvang je bericht.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.