Bekijk DHD op:

Functie:
Consultant Informatieprojecten

Dienstverband:
Fulltime (36 uur)

Locatie:
DHD
Oudlaan 4
3515 GA Utrecht

Contactpersoon:
Marjon van der Schaaf (manager team Inzicht & Innovatie)
030 273 95 21

Plaatsingsdatum:
28/11/2022

Consultant Informatieprojecten

Wil jij jouw organisatietalent inzetten om bij te dragen aan verbetering van de informatievoorziening binnen de Nederlandse ziekenhuiszorg? Heb jij een oog voor het spotten van nieuwe marktkansen en wil je in gesprek met onze klanten over het inzetten van bestaande en nieuw te ontwikkelen informatieproducten? Dan is deze rol echt iets voor jou!

De functie

Als Consultant Informatieprojecten binnen het team Inzicht & Innovatie ontwikkel je samen met je collega’s digitale omgevingen waarin ziekenhuizen hun prestaties onderling kunnen vergelijken en meer inzicht krijgen in de verleende zorg. Jij bent inhoudelijk verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van onze informatieproducten. Tevens ben je in staat om nieuwe klantbehoeften en marktkansen te identificeren en te vertalen naar passende nieuwe informatieproducten voor klanten. Hiervoor stel je tezamen met klanten projectplannen op en stuur je het projectteam aan op resultaat. Bij deze uitdagende werkzaamheden stem je met verschillende partijen af, zoals ziekenhuizen, wetenschappelijke verenigingen, artsen en stuurgroepen. De behoefte van de klant vertaal jij moeiteloos naar onze informatieproducten.

Wij zoeken

Jij bent een ervaren Consultant/Projectleider die zich als een vis in het water voelt als het gaat om zorg én data! Je spreekt de taal van de dokter, kent het verhaal achter de cijfers en bent in staat dit goed over te brengen aan onze klanten. Je vindt het leuk om in de inhoud van informatieproducten te duiken en de uitkomsten te visualiseren. Vanuit jouw rol weet je de wensen van de klant te vertalen naar het (door)ontwikkelen van bestaande en nieuwe informatieproducten. Daarnaast heb je oog voor processen en kom je met ideeën voor nieuwe ontwikkelingen en beheerproces efficiënter te laten verlopen.

Verder herken je je in het volgende:

 • Je beschikt over een relevant wo-diploma. Bij voorkeur heb je een (bèta)opleiding zoals Medische informatiekunde, Economie of Bedrijfskunde in de zorg gevolgd.
 • Je hebt enkele jaren ervaring met projectmanagement en aansturing van teams.
 • Je bent gestructureerd, secuur en hebt oog voor detail.
 • Je kunt goed samenwerken met andere disciplines binnen de organisatie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt kennis van data-analyse en ervaring met het maken van visualisaties van uitkomsten en de presentatie daarvan.
 • Bij voorkeur heb je kennis van organisatie en financiering van de tweedelijns gezondheidszorg en/of medische kennis.

Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Daarnaast bevindt ons kantoor zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.

Ook bieden wij:

 • een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • fulltime salaris tussen 3.850 en 5.801 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris;
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek);
 • reiskostenvergoeding;
 • ruime mogelijkheden voor thuiswerken;
 • overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen;
 • de functie is voor 36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.

Solliciteren en meer informatie

Heb je interesse? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Marjon van der Schaaf (manager team Inzicht & Innovatie) via 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.

Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl/over-ons.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.