Bekijk IBN op:

Functie:
Controller

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
IBN Participatie
Hockeyweg 5
5405 NC Uden

Contactpersoon:
Caroline van den Elsen
06-12581706

Plaatsingsdatum:
[post_published]

Controller

Zorg jij ervoor dat IBN in control is en blijft? Zie je financiën als een middel en niet als doel op zich? Kan jij gegevens analyseren, interpreteren en vertalen voor non-financials? Dan ben jij de Controller die we zoeken!

Over IBN

IBN bestaat bijna 25 jaar en is met ruim 3.400 medewerkers één van de grootste werkgevers in het noordoosten van Brabant. In deze regio werken we voor diverse opdrachtgevers in een netwerk van zo’n 750 bedrijven. Het is de missie van IBN om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden bij het benutten van hun talent en zich te ontwikkelen in hun loopbaan. Want iemand die werkt, doet mee! Kijk maar eens naar onze filmclip: https://youtu.be/SOjV6w1Lfss

Plaats in de organisatie

Het bedrijfsonderdeel Participatie is specialist in het toeleiden naar werk, voor mensen die daar extra hulp bij nodig hebben. Participatie biedt Test & Training, Arbeidstraining & Talentontwikkeling en Bemiddeling & Detachering. Zie bijgaand de plek in de organisatie. https://www.ibn.nl/media/3323/onze-organisatie.jpg

Je werk

Als Controller voel jij je thuis in deze brede en dynamische functie. Je werkt binnen een klein team van betrokken professionals van de front- en backoffice. Je geeft inspirerend leiding aan de afdeling en bent lid van het managementteam. Ook het beheer van de administratieve organisatie valt onder jouw verantwoordelijkheid. Door een meerjarenbeleid te ontwikkelen op het gebied van P&C geef je mede richting aan de koers en het succes van het bedrijfsonderdeel Participatie van IBN. Je stelt doelen op en monitort de behaalde resultaten. Je werkzaamheden en verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • het ontwikkelen, inrichten en onderhouden van de administratieve organisatie en het verzorgen van rapportages;
 • het ontwikkelen en beheren van kengetallen op verschillende gebieden zoals instroom, uitstroom, ziekteverzuim e.d.;
 • analyseren van gegevens, opstellen van managementrapportages en adviseren van het management/directie;
 • opstellen van verantwoordingsrapportages en deze bespreken met opdrachtgevers zoals gemeenten;
 • volgen van de in- en externe omgeving, je analyseert deze om risico’s en kansen te benoemen en je adviseert hierover;
 • werken met inachtneming van interne en wettelijke regels, richtlijnen en procedures.

Wie ben jij?

Je voelt je thuis in een organisatie met een maatschappelijke opdracht en ziet financiën als middel om bij te dragen aan de missie van IBN. Je ben nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers en durft hierop te bevragen. Je weet (financiële) data om te zetten in informatie voor non-financials. Leiding en sturing geven aan een afdeling vind je leuk en bijdragen aan de ontwikkeling van je medewerkers en je vak is voor jou vanzelfsprekend.

Om in deze functie goed tot je recht te komen beschik je verder over:

 • Een HBO-werk- en -denkniveau, bij voorkeur aantoonbaar door een afgeronde HBO-studie bedrijfseconomie/bedrijfsadministratie;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Een gedegen kennis van Excel (expertniveau) en BI reporting;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal;
 • Accurate en resultaatgericht instelling met verantwoordelijkheid t.a.v. het behalen van gestelde deadlines;
 • Klantgerichte en communicatieve vaardigheden, waardoor je het beste uit mensen weet te halen;
 • Coördinerende kwaliteiten;
 • Een goed analytisch vermogen en de durf besluiten te nemen.

Wat biedt IBN?

Een brede controllersfunctie binnen een fijn team met betrokken professionals bij een organisatie met een duidelijke maatschappelijke meerwaarde. Je krijgt volop ruimte voor eigen initiatief om deze dynamische functie en afdeling verder vorm en inhoud  te geven. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 5.520,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van relevante ervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Meer informatie of solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de directeur van het bedrijfsonderdeel Participatie, Caroline van den Elsen (06-12581706) of met de directeur Bedrijfsvoering & Control van IBN Holding, Wil-Jan Stommels (06-11904752). Heb je interesse in deze vacature, solliciteer dan door op de button te klikken en biedt vóór 25 juli aanstaande je motivatie en cv aan t.a.v. Edwin Keulen.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.