Bekijk AGC Nederland op:

Functie:
Inkoper

Dienstverband:
Fulltime (40 uur)

Locatie:
2Connect Waalwijk
Gompenstraat 17
5145 RM Waalwijk

Contactpersoon:
Ramon de Borst
0416-671 780

Plaatsingsdatum:
[post_published]

Inkoper 

2Connect in Waalwijk is op zoek naar een zelfstandige Inkoper die de afdeling Operations ondersteund bij het gehele inkoopproces en naar een volgend niveau weet te tillen. Jij weet de inkooppositie van 2Connect te verbeteren door kostprijsbewust en efficiënt producten en diensten te verwerven bij externe leveranciers. Ben jij toe aan een volgende stap of nieuwe uitdaging? Dan willen wij graag meer van jou weten! 

2Connect (www.2-connect.info) is leverancier van kabel en kabel assemblages. Wij zijn adviseur en fabrikant als het gaat om specifieke kabels, connectoren, electronic packaging en interconnection modules voor de branches Automotive, Healthcare, Sensor industrie, Hightech Equipment en Green Technology.
Vanuit ons hoofdkantoor in Waalwijk coördineren wij, wereldwijd, de ontwikkeling en de productie van klant specifieke producten voor OEM-klanten en worden alle financiële transacties op groepsniveau beheerd en bewaakt. Naast het hoofdkantoor in Waalwijk beschikken wij over twee productielocaties in Roemenië en twee kantoren in Azië.

Op het hoofdkantoor in Waalwijk, waar ook 2 Connect Group is gevestigd, bevinden zich Engineering en Development, Operations, Sales en Finance. Met 28 collega’s zorgen wij dagelijks voor het succes van 2Connect. Wegens onze sterke groei zijn we voor de afdeling Operations op zoek naar een nieuwe collega die ons administratief gaat ondersteunen rondom het inkoopproces. De afdeling bestaat uit een jong team dat momenteel uit 8 medewerkers bestaat.

Jouw functie

Als Inkoper ondersteun je de afdeling Operations bij het gehele inkoopproces. Hierbij kan je denken aan het opvragen van offertes, boeken van orders, onderhandelen en controleren van prijzen, het verwerken van de bevestigingen en de volledige verantwoordelijkheid voor het artikelbeheer. Daarnaast zorg je o.a. dat de levertijden van producten kloppen en heb je contact met leveranciers m.b.t. transporten en eventuele gebreken die opgelost moeten worden. Ook draag je zorg voor periodieke rapportages en initieer je verbeteringen in het inkooppakket. Prioriteit is om het gehele proces sneller en meer consistent te laten verlopen. Dit proces wordt uitgevoerd in Exact Globe.

Wie wij zoeken

Jij typeert jezelf als een gedreven persoon met een gezonde dosis energie. Je bent een stevige persoonlijkheid en hebt een accurate, planmatige en gestructureerde werkhouding. Jij schakelt snel en bent sterk gericht op het verbeteren van processen binnen onze organisatie. Daarnaast beschik jij over:
· Een afgeronde opleiding MBO+ opleiding in een administratieve richting; Eventueel aangevuld
met NEVI;
· 3-5 jaar ervaring met het inkoopvak, bij voorkeur binnen een technische omgeving;
· Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
· Goede beheersing van Excel;
· Fulltime beschikbaarheid.

2Connect biedt

Je komt te werken in een prachtig modern pand in Waalwijk en krijgt een uitdagende, verantwoordelijke en zelfstandige functie met goede primaire en secundaire voorwaarden die passend zijn bij de zwaarte van de functie. Werken bij 2Connect betekent werken bij een ambitieuze en internationaal georiënteerde organisatie. Je gaat aan de slag in een dynamische en inspirerende omgeving waar een no-nonsense cultuur heerst.

Interesse?

Wil je reageren op de vacature van Inkoper, solliciteer dan via de sollicitatieknop!
Wij ontvangen graag jouw CV, een brief mag, maar is niet verplicht! Een persoonlijk bericht mag je richten aan Ramon de Borst (manager Operations).

Heb je nog vragen over deze functie, neem dan telefonisch contact op met Ramon via 0416-671 780.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.