Bekijk Bressers Metaal B.V. op:

Functie:
Inkoper Metaal

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Bressers Metaal
Apollostraat 10
5047 TV Tilburg

Contactpersoon:
Richard Embregts
013 5711 911

Plaatsingsdatum:
28/04/2022

Inkoper Metaal

Bressers Metaal B.V. gevestigd in Tilburg, is opgericht in 1893 en van oudsher een familiebedrijf. Bressers levert voornamelijk constructie en- wapeningsstaal, behandeld of onbehandeld, aan een groot aantal verschillende afnemers. Het gaat hierbij vooral om staalconstructiebedrijven, betonstaalvlechtbedrijven, bouw- en betonbedrijven en verschillende andere metaalverwerkende industrieën.

De producten worden op voorraad gehouden en bewerkt in een van de grootste staaldistributie- en staalservicecentra in de Benelux. Bressers Metaal heeft een loods van ruim 37.000m2 op een bedrijfsterrein van ruim 7 hectare.

Vanwege verdere groei en professionalisering zijn we op zoek naar een commercieel medewerker of assistent inkoper die de stap wil maken naar de rol van inkoper. Het leveringsprogramma van Bressers omvat constructiestaal, wapeningsstaal, buizen, platen, draadproducten en bladlood. Tevens kan Bressers diverse bewerkingen uitvoeren.

Wat ga je doen?

Na een gedegen inwerktraject koop je onze handelsproducten in en draag je de zorg voor een optimale voorraad- en leverdatumbewaking met behulp van ons ERP systeem.

Omdat je rechtstreeks de afspraken maakt ben je in staat om directe resultaten te boeken en een prettige samenwerking te hebben met zowel (internationale) leveranciers als met de eindklanten. Je werkt dan ook nauw samen verschillende afdelingen zoals verkoop, productie en logistiek. Daarnaast heb je wekelijks contact met externe partijen om op de hoogte te blijven van de meest recente markt en prijsontwikkelingen.

Eigenschappen

De persoon die we zoeken heeft een resultaatgerichte visie en drive en is gewend uitdagende, maar realistische doelen te stellen. Verder ben je na een gedegen inwerkperiode in staat om zelfstandig beslissingen te nemen.

Wat zijn de functie-eisen:

  • Middelbaar commercieel werk- en denkniveau, eventueel aangevuld met inkoopgerichte cursussen
  • Goede onderhandelaar en teamplayer met drive en een gezonde scoringsdrang
  • Commerciële en flexibele instelling
  • Kennis van geautomatiseerde systemen en een goed cijfermatig inzicht
  • Beheersing van de Nederlandse taal en als je kennis hebt van de Duitse en/of Engelse taal dan is dat een absolute pré
  • Ervaring in de staal of bouwbranche is een voordeel maar geen harde eis

Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die woonachtig zijn in de regio Tilburg (30 km), ervaring hebben in een commerciële en/of inkoop rol en een loopbaan stap wil maken naar een zelfstandige inkoopfunctie (mkb).

Wat biedt Bressers Metaal?

Bressers Metaal laat zich kenmerken als een professionele, informele organisatie met een lange betrouwbare geschiedenis. Werken bij Bressers Metaal betekent werken in een dynamische organisatie. Een boeiende omgeving waar ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers bij Bressers Metaal voeren zelf de regie over hun eigen succes en werkzaamheden. We ondersteunen je bij je ontwikkeling en dagelijkse werkzaamheden, zodat je bij kunt dragen aan het ondernemerschap van onze organisatie.

Enthousiast geworden?

Jouw sollicitatie met CV en korte motivatie ontvangen we graag via de sollicitatiebutton.

Heb je nog inhoudelijke vragen, kun je contact opnemen met Richard Embregts (Hoofd Inkoop en mogelijk jouw nieuwe collega) op telefoonnummer 013 – 5 711 911.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.