Bekijk DHD op:

Functie:
Jurist Kwaliteitsregistraties – Medisch Specialistische zorg

Dienstverband:
Part- / Fulltime (32-36 uur)

Locatie:
DHD
Oudlaan 4
3515 GA Utrecht

Contactpersoon:
Michelle Rijnen (teammanager SSC-DG)
06 1143 6641

Plaatsingsdatum:
02/11/2022

Jurist Kwaliteitsregistraties – Medisch Specialistische zorg

Ben jij een jurist die van pionieren houdt, strategisch sterk is en goed om kan gaan met verschillende belangen? Dan zoeken we jou om de juridische tak op te zetten en projecten uit te voeren voor het centrum dat kwaliteitsregistraties, dataverwerkers en ziekenhuizen ondersteunt bij gegevensuitwisseling en dataverwerking. Met jouw juridische kennis en vaardigheden lever je een relevante bijdrage aan verbetering van de Nederlandse zorg.

Wat ga je doen?

Samen met de teammanager en projectleider bouw je een nieuwe organisatie – het Shared Service Center Data Governance (SSC-DG) – verder op. Jij richt je voornamelijk op de juridische tak van het SSC-DG. Hierbij vind je het leuk om projecten te initiëren en zelfstandig uit te voeren en heb je een eigen visie op wat er nodig is om de juridische tak vorm te geven. Daarbij ga je ook graag naar buiten om nieuwe inzichten en verbetermogelijkheden op te doen.

Jij zorgt ervoor dat landelijke standaarden op het gebied van privacy en informatiebeveiliging tot stand komen en dat deze vervolgens worden doorvertaald in gestandaardiseerde overeenkomsten (modelovereenkomsten) voor en tussen alle betrokken partijen. Om dit te realiseren neem je de leiding over projecten waar meerdere partijen uit de medisch-specialistische zorg bij betrokken zijn. Relevant hierbij zijn jouw adviesvaardigheden en inhoudelijke kennis, maar zeker ook je vermogen om de belangen van verschillende stakeholders te managen.

Ook ga je beoordelen of kwaliteitsregistraties voldoen aan de wetgeving en gemaakte afspraken over standaarden. Vanuit jouw scherpe juridische blik kun je concrete verbeterpunten meegeven aan externe partijen voor de juridische organisatie van (de dataprocessen van) kwaliteitsregistraties.

Wat breng je mee?

Je hebt een ondernemend karakter en wordt enthousiast van het oplossen van strategische en beleidsmatige vraagstukken. Daarnaast ben je politiek-bestuurlijk sensitief en pak je de rol van projectleider proactief op. Je staat stevig in je schoenen in een gevarieerd veld met soms uiteenlopende belangen. Daarnaast beschik je over:

 • Wo werk- en denkniveau.
 • Minstens 5 jaar ervaring als jurist of juridisch beleidsadviseur.
 • Sterke vaardigheden op het gebied van communicatie en stakeholdermanagement.
 • Kennis van wet- en regelgeving rondom privacy (in de gezondheidzorg).
 • Ervaring met projecten waarin stakeholdermanagement belangrijk is.
 • Het is bovendien een pre als je kennis hebt van gezondheidsrecht en van kwaliteitsregistraties in de medisch-specialistische zorg.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?

Het Shared Service Center Datagovernance (SSC-DG) is een (nieuwe) organisatie die de Data-Governancecommissie (DGC) ondersteunt bij het optimaliseren en standaardiseren van datalevering en -verwerking van kwaliteitsregistraties. Hierbij is het SSC-DG verantwoordelijk voor het maken en beheren van afspraken over de datalevering en -verwerking. Daarnaast wordt er een sterke ondersteuning geboden aan partijen bij de operationalisering en implementatie van deze afspraken.

SSC-DG is een kleine, maar groeiende organisatie met een prettige, informele en positieve werksfeer. Doordat het SSC-DG is ondergebracht bij DHD, krijg je er bovendien een heleboel collega’s bij! Dit is naast gezellig ook erg handig, omdat je gebruik kunt maken van de expertise van collega’s. Goed om te weten is dat je in deze functie in dienst komt van DHD.

Wij bieden

Je kunt rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling, passend bij jouw ambities en carrièreperspectief.
 • Vrijheid en flexibiliteit; de mogelijkheid om zowel deels vanuit huis als op kantoor te werken.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen € 3.850 en € 5.801 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Een thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding woon-werk.
 • Laptop en bijhorende apparatuur in bruikleen.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.
 • De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.

Solliciteren en meer informatie

Klaar voor deze uitdagende functie? Solliciteer dan nu via de sollicitatie button! Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Michelle Rijnen (teammanager SSC-DG) via 06 1143 6641.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.