Functie:
Key Accountmanager Retail

Locatie:
Delta Wines
Exportweg 8
2742 RC Waddinxveen

Contactpersoon:
P&O
0180 245 408

Plaatsingsdatum:
13/08/2021

Key Accountmanager Retail

Zit verkopen in je bloed en ben jij altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden om te scoren? Delta Wines, is op zoek naar een Key Accountmanager Retail (fulltime) ter uitbreiding van het team.

Delta Wines heeft een leidende rol in de wijnmarkt in zowel het supermarktkanaal, de wijnspeciaalzaak, het foodservicekanaal en niet te vergeten online. Met ruim 78 miljoen verscheepte flessen per jaar, verdeeld over 4800 verschillende producten en ruim 260 aangesloten wijnproducenten uit 25 landen, zijn we dé grootste speler in Nederland.

Delta Wines maakt een sterke groei door, in afzet maar ook in de samenwerking met onze partners. In deze samenwerking bouwen we steeds meer op inzichten vanuit data en een stevige lange termijnvisie. Op deze manier bieden we naast fantastische wijnen ook toegevoegde waarde voor zowel onze handelspartners als de consument.

De functie

Het huidige retailteam bestaat momenteel uit de Sales Manager, twee Key Accountmanagers en twee collega’s uit het commercial support team. Het team werkt nauw samen met vrijwel alle retailers in Nederland en is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de totale omzet van Delta Wines. Om nog meer focus op onze retailklanten te kunnen leggen zoeken wij een extra collega Key Accountmanager.

Als Key Accountmanager Retail denk je proactief mee met de categorievisie van de verschillende accounts binnen het wijnschap en ben je de link tussen de interne organisatie en de hoofdkantoren van de grote retailers. Als strategisch partner ontwikkel je samen met deze retailers hun categorieën en assortiment. Je maakt afspraken op het gebied van volumes, prijzen en promoties voor de merken van het assortiment. Je vertaalt deze door naar de winkelvloer om de groei van de categorie te versnellen en onze ambitieuze doelstellingen waar te maken.

In deze functie schakel je met veel verschillende mensen in de gehele keten. Er is daarom een hoge mate van stijlflexibiliteit en een helicopterview nodig. Je kan veel verantwoordelijkheid aan en hebt een groot analytisch vermogen. Je signaleert commerciële kansen en springt hierop in. Als mens ben je empathisch en goed benaderbaar. Je bent ondernemend, energiek en hebt een drive die aanstekelijk werkt op anderen. Je bent een verbinder die zich gemakkelijk beweegt op zowel operationeel als strategisch niveau. Je bijt je vast in lastige onderhandelingssituaties. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Sales Manager Retail.

Wat vragen wij?

  • Je beschikt over een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar succesvolle commerciële werkervaring, bij voorkeur binnen FMCG retail
  • Ervaring in het bouwen aan assortiment, merken en relaties
  • Ervaring met het onderhandelen en het voeren van jaargesprekken op hoofdkantoorniveau
  • Je bent niet alleen commercieel ingesteld, maar ook overtuigend en resultaatgericht
  • Affiniteit met wijn

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige fulltime uitdaging in een enthousiast team
  • Een informeel, open en ambitieus bedrijf met fantastische wijnen
  • Een passend salaris, een bonusregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak, korting op onze eigen wijnen en de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en trainingen

Spreekt deze dynamische functie je aan en wil je graag deel gaan uitmaken van ons succesvolle team, reageer dan via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met de afdeling P&O 0180-245408.

Delta Wines – We love wine, we live wine

Wijnconsumenten zijn onze inspiratie en motiveren ons om de beste wijnbeleving in de wijnhandel te realiseren. Zo efficiënt en effectief mogelijk, samen met partners en wijnproducenten. Verantwoord, met de beste supply chain performance, het meest innovatieve assortiments-management met de juiste wijnen, gezonde marges in de hele keten, uitgebreide kennis van de markt en de best mogelijke service. Daarom zijn wij toonaangevend in de markt en blijven we dat ook. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.