Bekijk Gemeente Waalwijk op:

Functie:
Kwaliteitsmedewerker openbare ruimte

Dienstverband:
Fulltime (36 uur)

Locatie:
Gemeente Waalwijk
Taxandriaweg 6
5141 PA Waalwijk

Contactpersoon:
Marijn Weterings
0416-683456

Plaatsingsdatum:
13/04/2022

Kwaliteitsmedewerker openbare ruimte

WAALWIJK WERKT!

Kom je met ons aan de weg timmeren? Wil jij samen met ons werken aan het verbeteren van de kwaliteit van onze afdeling? In deze nieuwe rol ga jij samen met ons werkprocessen, rapportages en dienstverlening omzetten in vaste werkstructuren. Met jouw scherpe blik op kwaliteit stel jij ons team in staat om verder te professionaliseren. Zo kunnen wij focus houden op het realiseren van de ambities voor onze omgeving.

WAAROM IS DIT JOUW BAAN?

Deze functie is nieuw en uitdagend. Zaken zijn binnen ons team niet in beton gegoten. Dat betekent dat jij alle vrijheid krijgt om jouw eigen stempel te drukken op deze baan.

Je bent analytisch en je vindt het leuk om de collega’s mee te nemen in het nut en de noodzaak van kwaliteit. Verslaglegging, registreren en vastleggen van zaken kan binnen ons team soms beter. Automatisering, regels en belangen veranderen en wij moeten mee veranderen. Dit vraagt iets van onze manier van werken en de invoeren van nieuwe werkwijzen.

De functie is breed en daardoor kan er veel op jouw pad komen. Voor jou geen probleem want jij bent sterk in het stellen van prioriteiten stellen en je weet focus te behouden. Je bent goed in het verbeteren van de processen in de bedrijfsvoering. Je hoeft niet alles zelf te doen, maar bent wel de kartrekker en de initiatiefnemer. Jouw sociale en communicatieve vaardigheden zet je in om draagkracht te krijgen bij anderen voor nieuwe ideeën.

Je hebt het vermogen om flexibel naar kwaliteitsvraagstukken te kijken. Jij weet balans te vinden tussen wat praktisch uitvoerbaar is en wat het allerbeste is voor de ondernemers, stichtingen en inwoners van gemeente Waalwijk. Daar gaat het uiteindelijk om!

HET TEAM

Het team bestaat uit ongeveer 25 professionals (onder andere projectleiders, werkvoorbereiders/ontwerpers, projectbegeleiders en beleidsmedewerkers) en een teammanager die zich inzetten op het gebied van groenvoorziening, Water&riool, verkeer, GEO en diverse (civiele)projecten. Het team is hecht en collegiaal.

WAT DOE JE

We hebben te maken met meerdere systemen en processen binnen een steeds groter wordend team. Dit vraagt om heldere werkprocessen en efficiënte inrichting van deze systemen. Dit heeft ons team altijd zelf gedaan, maar we missen een vast persoon die ons helpt om het goed te implementeren en door te ontwikkelen. Want zeg nou zelf; wel fijn als we projectinformatie in een keer kunnen opleveren als iemand daarom vraagt.

Het is jouw rol om werkprocessen, rapportages en dienstverlening binnen het team te beschrijven, beheersen en te ontwikkelen. Door goed te luisteren, informatie te verzamelen en het team mee te nemen worden ideeën vertaald naar een concreet plan. Je stimuleert het kwaliteitsbewustzijn binnen het team en neemt het team actief mee door instructie en begeleiding.

WANNEER SUCCESVOL?

 • Je bent enthousiast, energiek en weet mensen mee te krijgen.
 • Je hebt een passie voor kwaliteit en uit jouw achtergrond blijkt dat je kennis en ervaring hebt met processen/procesmatig denken.
 • Je hebt affiniteit met gemeente of processen in het technische werkveld.
 • Van nature heb je een analytische en kritische werkhouding en ben je doortastend. Hierbij heb je oog voor de klant en het bedrijfsbelang.
 • Je onderscheidt je door praktijkgericht denken en handelen.
 • Je bent ervaren in het begeleiden van processen, het vormgeven en vertalen. Hierdoor neem je anderen mee.

DIT BIEDEN WE

Je krijgt een baan met veel vrijheid werkzaamheden, werkdagen en uren. Wij bieden zowel projecten met een stads als een dorps randje, hetgeen je werk dynamisch maakt.

Onze kernwaarden zijn; Vitaliteit, Leren & ontwikkelen, Eigenaarschap en Samenwerken. Wij doen er dan ook alles aan om te zorgen dat jij:

 • lekker in je werk en je vel zit;
 • voldoende mogelijkheden krijgt om verder te groeien als mens en in je rol;
 • goed weet bij wie je terecht kunt voor overleg;
 • voelt dat je binnen een hecht team werkt;
 • ervaart dat je vrijheid hebt in je werk en je eigenaar voelt van je ontwikkeling, het team, de werkprocessen en de sfeer op de afdeling.

Het salaris hangt af van leeftijd, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.208,– bruto per maand (CAO Gemeenten salarisschaal 9, peildatum 1 april 2022) bij een fulltime dienstverband. Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget. Dit is 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je omzetten in verlof of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Er we geven veel aandacht aan opleiding en ontwikkeling. Verder bieden we een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

ENTHOUSIAST?

Enthousiast geworden over deze leuke en afwisselende functie? Dan zien we je korte motivatie en cv graag verschijnen!

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of mail Marijn Weterings, teammanager Ontwerp Openbare Ruimte via 0416-683456 of mweterings@waalwijk.nl.

Nadat wij je sollicitatie hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens de gesprekken maak je ook kennis met collega’s van het team, want er sluit altijd iemand aan tijdens het gesprek. Is de klik er nog steeds? Welkom als Kwaliteitsmedewerker openbare ruimte!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.