Bekijk Dutch Drying Systems op:

Functie:
Manager Administratie

Dienstverband
Fulltime (38 uur)

Locatie:
Dutch Drying Systems B.V.
Telfordstraat 10
8013 RM Zwolle

Contact:
Thomas Smeenk
0634523467

Plaatsingsdatum:
10/05/2021

Manager Administratie

Ben jij een administratieve duizendpoot? Solliciteer dan bij DDS in Zwolle als Manager Administratie!

Wie zijn wij?

Dutch Drying Systems (DDS) is in 2016 ontstaan vanuit een samenwerking van verschillende personen, met verschillende disciplines en afkomstig uit verschillende bedrijven. We hebben ongeveer 10 medewerkers in dienst. In 2019 hebben we Den Hollander Engineering (DHE) overgenomen. DHE fungeert als zusterorganisatie.

DDS ontwerpt en bouwt sproeidrogers en aanverwanten. DHE richt zich meer op indamp- en hittebehandelingstechniek. De meeste klanten zijn familiebedrijven (geen grote corporaties) en bevinden zich op diverse plekken in de wereld. DDS doet de totale projectbegeleiding met één contactpersoon als projectleider. Zo’n traject is altijd maatwerk. De productie gebeurt in onderaanneming. Na de productie worden de onderdelen naar de bouwplaats vervoerd waar ze vervolgens, vanwege hun enorme omvang, op de bouwplaats zelf verder alles opbouwen. Bij DDS staan we bekend om het feit dat we flexibel en innovatief zijn. Daarnaast hebben wij een goede naam als het gaat om het leveren van kwaliteit.

Binnen DDS kennen wij een open, warme, vriendelijke en samenwerkingsgerichte cultuur waarbij elke medewerker veel vrijheid van handelen krijgt. Wij zijn een projectgestuurde organisatie en sturen op kwalitatieve prestaties.

Vanwege de groei van de organisatie komen wij graag in contact met kandidaten die zich herkennen in de nieuwe functie van:

Manager Administratie (m/v)

Werkzaamheden:

  • Op dit moment zijn er al best veel administratieve werkzaamheden die grotendeels door twee parttimers worden gedaan. Het is de bedoeling om alles wat met administratie te maken heeft naar je eigen afdeling te halen. Vervolgens laat je die administraties meegroeien met de organisatie. Je mag zelf alle administratieve processen verder ontwikkelen. Het is belangrijk dat je de samenhang ziet en met verbetervoorstellen komt. Er is een heel mooi programma gebouwd in Excel. Daarnaast werken we sinds een jaar in Exact Online. Verder zijn er nog de inkoopadministratie en een aantal andere kleine administraties, zoals die van de auto’s en van het personeel. Ook de facturatie richting klant moet nog worden geïntegreerd in de afdeling.
  • Dagelijks operationeel beheer over de verschillende administratieve processen en zorgdragen dat deze zorgvuldig worden uitgevoerd.
  • De administratieve organisatie (AO/IB) intern vertegenwoordigen en in samenwerking met het MT het ontwikkelen van het beleid van de afdeling. Denk hierbij aan ontwikkeling van dashboards, KPI’s, et cetera.
  • Wellicht het aansturen van een team in de (nabije) toekomst.

Wie zoeken wij?

Iemand die zin heeft om zijn/haar eigen afdeling vorm te gaan geven. Voor deze functie is het nodig om op HBO werk- en -denkniveau te acteren. Competenties zijn echter belangrijker dan je opleiding. Je hebt in ieder geval een relevante opleiding gehad op MBO4 niveau en bent middels opgedane ervaring naar HBO-niveau gegroeid. Het is vanzelfsprekend dat je ervaring hebt met en kennis van (online) boekhoudkundige programma’s, bij voorkeur met Exact Online (of je bent in ieder geval bereid daarvoor een cursus te volgen).

Als persoon ben je proactief, accuraat, communicatief vaardig, zelfstandig en flexibel. Ook ben je klantgericht en heb je gevoel voor humor. Je hebt een helicopterview en leidinggevende capaciteiten. Administratieve processen kennen voor jou geen geheimen. In verband met de internationale clientèle is het belangrijk dat je ook goed Engels kunt spreken en schrijven.

Wat bieden wij?

Wij bieden een werkplek met een platte organisatiestructuur waarbij er vooral met elkaar en naast elkaar wordt gewerkt en niet per se voor of onder een leidinggevende. We zijn erg flexibel als het gaat over het indelen van vrije dagen, het schuiven van je werkuren en het inplannen van vakanties, maar we doen daar tegenover een groot beroep op het zelfstandig werken en je eigenaarschap over de werkzaamheden die onder jouw verantwoordelijkheid vallen.

We bieden je een contract voor 38 uur per week. Dit zal in eerste instantie een tijdelijk contract zijn en bij wederzijdse tevredenheid worden verlengd naar een vast contract. Het salaris zal tussen de €3250 en de €4000 bruto per maand zijn, afhankelijk van je competenties en ervaring. Er is altijd de mogelijkheid om door te groeien in salaris, verantwoordelijkheden en functies. Daarnaast hebben we een goede pensioenregeling.

Interesse

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Thomas Smeenk. Hij is de Officemanager en is bereikbaar op 0634523467 of per mail via Thomas@DutchDryingSystems.eu

Wil je solliciteren? Top! Laat je sollicitatiebrief en CV achter via de sollicitatiebutton. Wij laten snel wat van ons horen. Een assessment zal in ieder geval onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.