Bekijk Basiq Dental op:

Functie:
Pricing Specialist

Dienstverband
Fulltime

Locatie:
Basiq Dental
Bedrijfsweg 4
5061 JZ Oisterwijk

Contactpersoon:
Jeanne Baltussen
pz@basiqdental.com

Plaatsingsdatum:
22/03/2021

Pricing Specialist (fulltime)

Basiq Dental (Oisterwijk) is op zoek naar een resultaat gedreven analyticus en een sterke do-mentaliteit. 

Wie zijn we?

Basiq Dental is een ambitieuze, tevens een van de snelst groeiende en meest succesvolle e-commerce bedrijven in de dentale sector in Europa. Vanuit onze moderne vestiging en tevens geavanceerde distributielocatie in Oisterwijk – Noord-Brabant worden dagelijks tandartsen en andere dentale professionals in Nederland, België en Duitsland en andere Europese landen voorzien van producten uit een assortiment van ruim 12.000 artikelen. De verkoop daarvan geschiedt rechtstreeks en voornamelijk via onze onlinekanalen.

Price Management

De discipline Price Management is een strategische discipline binnen de onderneming. Aldaar wordt het prijsbeleid gezet, bewaakt en voor een belangrijk deel uitgevoerd. Met ons ruime assortiment en de markten die wij bedienen gaat dat over ruim driehonderdduizend zogeheten prijspunten. Datagedrevenheid is daarbij een sleutelbegrip. Deze dynamische discipline is toe aan een volgende stap in haar ontwikkeling. In dat kader zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die warm wordt van cijfers en dat weet te combineren met een sterk commercieel gevoel.

Wat ga je doen?

Voor onze merken en markten analyseer je verkoop- en prijsgegevens, je bent alert op afwijkingen en je weet kansen en risico’s in te schatten om tot optimalisering van prijzen te komen. Dagelijks sta je in contact met aanpalende disciplines zoals Inkoop, Verkoop en E-commerce. Samen met je collega’s binnen Price Management werk je aan projecten die leiden tot verbetering van processen en optimalisering van datastromen en rapportages. Wanneer je bij ons komt werken maak je deel uit van een compact team van gelijkgestemden. Kortom: een gave baan waarin je in de frontlinie meedraait om onze onderneming nog succesvoller te maken.

Wie zoeken wij?

Deze gave baan is weggelegd voor iemand met een flinke dosis energie die zijn werk ziet en doet. Een aanpakker dus. Iemand die niet stilstaat, maar zichzelf graag ontwikkelt. Die ruimte is er namelijk voldoende. Je bent een echte teamplayer. Je schakelt makkelijk met collega’s van andere disciplines.   Je staat open voor verbeteringen en neemt daarin graag ook zelf het initiatief. Ervaring in een soortgelijke functie en/of omgeving is meegenomen, maar geen vereiste. Wanneer je niet beschikt over relevante ervaring neem dan je relevante talenten mee.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Beheer van de prijsportfolio in samenwerking met collega’s;
 • Bewaken van het prijsdashboard om tijdig te kunnen acteren op afwijkingen;
 • Doorvoeren van prijzen in desbetreffende systemen;
 • Initiëren van verbetervoorstellen voor prijsbeleid en procesaanpassing;
 • Verzamelen en analyseren van relevante verkoop- en productinformatie;
 • Uitvoeren van analyses en het ontwikkelen van rapportages.

Functie-eisen

 • Opleiding op HBO/WO-niveau;
 • Sterke affiniteit met data en dus een zeer sterk cijfermatig inzicht;
 • Gedegen kennis en ervaring van Excel;
 • 1-3 jaar ervaring in een commerciële omgeving of een sterk gevoel voor commercie;
 • Drive tot het continue verbeteren van processen;
 • Zeer accuraat in de uitvoering van werkzaamheden.

Competenties

Analytisch, accuraat, resultaatgericht, oplossingsgericht, leergierig en goede contactuele en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij je?

Wanneer jij ons team komt versterken bieden wij jou een zeer dynamische, internationale omgeving bij een van de meest toonaangevende bedrijven in de dentale sector. Omdat jij je energie en talenten meebrengt, bieden wij jou een omgeving waarin je die ten volle kunt benutten. Een marktconforme salariëring hoort daar uiteraard bij.

Daarnaast bieden we je een stevig commitment. Want ben jij de nieuwe collega die wij zoeken, dan zit je bij ons voor jaren goed!

Interesse of vragen?

Heb je interesse in deze functie en heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, dan kun je contact opnemen met Jeanne Baltussen,  per e-mail pz@basiqdental.com. Je sollicitatie, CV inclusief motivatie, kun je sturen via de sollicitatiebutton.

Kijk voor meer informatie op www.basiqdental.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.