Bekijk IBN Productie op:

Functie:
Procesengineer

Dienstverband:
Fulltime (36 uur)

Locatie:
IBN Productie
Kennedylaan 10
5466 AA Veghel

Contactpersoon:
Nico van Heeswijk
0413-334455

Plaatsingsdatum:
24/12/2019

Procesengineer

Er is binnen IBN bij het bedrijfsonderdeel Productie te Veghel een vacature ontstaan voor een Procesengineer. Ben jij een inventieve, nauwkeurige procesengineer, die communicatief vaardig en ondernemend is? Ben je maatschappelijk betrokken? Zoek je een rol op het snijvlak van lean manufacturing en sociaal ondernemen? Dan ben je bij IBN op je plaats als Procesengineer.

Je werk als Procesengineer bij Productie

Als procesengineer werk je in een gedreven en goed ingewerkt team van procesengineers. De nadruk ligt op het ontwikkelen en verbeteren van productieprocessen voor verschillende technische- en designproducten. Je leidt zelfstandig projecten o.a. op het gebied van nieuwe producten en – productiemethoden voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Je bent aanspreekpunt voor in- en externe klanten en leveranciers. Daarbij coördineer je meerdere projecten tegelijk. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het technisch begeleiden van de implementatie van een nieuw product in de productie tot en met realisatie. Je verricht werkzaamheden voor de verschillende productielocaties van IBN;
 • Het maken van berekeningen, kostenramingen, opstellen van materiaalspecificaties en bepalen van passende productiemethodes;
 • Spreken met klanten, de productieafdeling en leveranciers over hoe de nieuwe situatie ingericht dient te worden;
 • Opstellen van projectdocumentatie en functionele en technische specificaties en het verstrekken van instructies;
 • Verzorgen van (na)calculaties, offertes, verslagen, planningen en werkinstructies. Daarnaast bewaak je (project-gerelateerde-) voorraden.

 

Wat breng je mee als Procesengineer

Je bent een zelfstandige en technische allrounder met een praktische en procesmatige aanpak en ruime ervaring in een productietechnische omgeving. Je beschikt over aantoonbare ervaring met projectmanagement, een achtergrond in de (LED)-verlichtingstechniek is een sterke pré. Als persoon ben je communicatief sterk, en weet je in hectische omstandigheden prioriteiten te stellen en hoofddoelen te bewaken. Je hebt een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en voelt je eigenaar van de projecten die je onder je hoede hebt. Werken met verschillende geautomatiseerde systemen is voor jou geen probleem; zo werken we met Navision, Autocad en Office.

Als Procesengineer beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau richting Elektrotechniek/ Werktuigbouwkunde;
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Opleiding / en actuele ervaring met Autocad;
 • Een initiatiefrijke, oplossingsgerichte en nauwkeurige houding, gericht op samenwerking;
 • Ervaring met Lean Six Sigma;
 • Ervaring met een actuele versie Navision of een ander ERP-systeem.

 

Over IBN

IBN bestaat bijna 25 jaar en is met ruim 3.400 medewerkers één van de grootste werkgevers in het noordoosten van Brabant. In deze regio werken we voor diverse opdrachtgevers in een netwerk van zo’n 750 bedrijven. Het is de missie van IBN om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden bij het benutten van hun talent en zich te ontwikkelen in hun loopbaan. Want, werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze samenleving mooier. Kijk maar eens naar onze filmclip: https://youtu.be/SOjV6w1Lfss

Plaats in de organisatie

Productie is een onderdeel van IBN en richt zich met 900 medewerkers op het overnemen van arbeidsintensieve productieprocessen in elke denkbare branche. Dat gebeurt op een van onze eigen productielocaties in Oss, Veghel en Cuijk of bij de opdrachtgever in huis. De productieprocessen variëren van contract manufacturing zoals complexe assemblages, het om- en verpakken in opdracht van derden (co-packing) en VAS-activiteiten. Een belangrijke tak binnen het totale productportfolio betreft de productie van (Led)verlichting voor verschillende aansprekende merken (o.a. Moooi, Graypants en Japth). Voor een beter beeld kijk maar eens naar bijgaande koppeling https://www.ibn.nl/bedrijfsleven/zaken-doen-met-ibn/productie/

 

Wat biedt IBN

Als procesengineer bij IBN werk je bij een innovatieve en proces-technisch uitdagende organisatie. Het is een zelfstandige functie met een breed scala aan taken, verantwoordelijkheden en ontwikkelmogelijkheden. Je werkt in een gezellig, professioneel en slagvaardig team aan mooie en uitdagende projecten. Je bent de spil tussen klant, leverancier en productie en maakt de vertaalslag van een gespecificeerd ontwerp naar een maakbaar gereed product. Daarbij is er ruimte om uitdagingen op jouw eigen manier op te pakken en vorm te geven. Prettig is daarbij dat je collega Procesengineers hebt waarmee je kan sparren. Zie bijgaand de plek in de organisatie. https://www.ibn.nl/media/3323/onze-organisatie.jpg.

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris tot maximaal € 4.494,- aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld;
 • 6,75% eindejaarsuitkering;
 • er zijn volop mogelijkheden tot ontwikkeling en opleiding binnen de organisatie.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton met je cv en motivatie. Heb je vragen over de functie, neem dan telefonisch contact op met Nico van Heeswijk of René Derks via 0413-334455.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.