Bekijk Holmatro op:

Functie:
Project Buyer

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Holmatro
Zalmweg 30
4940 AA Raamsdonksveer

Contactpersoon:
Peter Binnekade
0162 751 480

Plaatsingsdatum:
23/12/2019

Project Buyer

Holmatro in Raamsdonksveer is op zoek naar een kwaliteitsgerichte, technisch onderlegde Project Buyer met goede communicatieve skills. Heb je ruime ervaring als project inkoper binnen een technische productieomgeving en werk je graag aan de ontwikkeling en realisatie van nieuwe innovatieve producten ? Dan komen wij graag in contact met jou!

Wij werken vanuit de gedachte “Inkoop is een functie en geen afdeling” en zien onszelf als bruggenbouwers. Dit betekent dat we met andere collega’s samenwerken binnen multidisciplinaire teams, van waaruit we de inkoopprocessen begeleiden. Leveranciers worden gezien als business partners en benaderd vanuit een win-win perspectief.

DE FUNCTIE

Op inkoopgebied draag je, binnen multidisciplinaire (NPD)projectteams, bij aan de ontwikkeling en realisatie van nieuwe innovatieve producten voor onze klanten binnen de markten Rescue en Industrie.
Voor de projecten waarin je participeert ben je verantwoordelijk voor de selectie van de juiste externe partners en het realiseren van kostprijsdoelstellingen en projectplanningen. Je betrekt leveranciers vroegtijdig in onze projecten en maakt deze deelgenoot van onze planningen. Je coördineert het specificatieproces tussen de engineersafdeling en de leveranciers (early supplier involvement) en inventariseert mogelijke inkooprisico’s, waarbij je acties onderneemt om deze risico’s te minimaliseren en te beheersen.

Binnen je projecten bewaak je de kwaliteit, kostenontwikkeling, voortgang en risico’s – zowel intern als extern – en escaleer je indien nodig. Daarnaast coördineer je de volledige en tijdige overdracht van projectinkoop naar de standaard omgeving ten behoeve van een soepele transitie van ontwikkelproject naar serieproductie. Denk hierbij aan het voorbereiden, uitwerken en afhandelen van inkooporders, raamcontracten en mogelijke leveringscontracten.

Naast de project gerelateerde werkzaamheden ondersteun je de collega Tactical Buyer bij het vormgeven en managen van het initiële inkoopproces. Hierbij hoort het optimaliseren van de prestaties van leveranciers op het gebied van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en prijs, o.a. met behulp van vendorrating. Gedurende de eerste levensfase van een nieuw product neem je de regie in het adequaat oplossen van eventuele kwaliteits- en/of beschikbaarheidsproblemen in samenwerking met leverancier(s) en betreffende interne disciplines.

Je bent bekend met inkoopprocessen op tactisch en strategisch niveau en bent in staat deze processen vorm te geven en te implementeren. Je draagt bij aan de verdere professionalisering van de afdeling en de omslag naar een business gedreven focus. Onze focus hierbij ligt op het leveranciersselectieproces, risicomanagement, contractmanagement en key supplier performance management.

ONZE IDEALE KANDIDAAT

  • Is een pro actieve doorpakker, is organisatiesensitief, kwaliteitsgericht, vasthoudend en overtuigend, helder in communicatie en heeft een helicopterview. Iemand die ontzorgt;
  • Is resultaatgericht en heeft een can-do mentaliteit;
  • Heeft goed technisch inzicht, kan schakelen op basis van beperkte informatie;
  • Heeft een afgeronde Commercieel-Technische HBO opleiding;
  • Heeft minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie als project inkoper binnen een technische productieomgeving;
  • Heeft een afgeronde NEVI I/II opleiding;
  • Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Heeft een goede kennis van de Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Heeft kennis van / ervaring met ERP systemen; kennis van ERP LN is een pré;
  • Heeft een ruime kennis van / ervaring met MS Office en Excel in het bijzonder.

WAT BIEDEN WIJ

Een uitdagende functie in een internationaal bedrijf, waarbij eigen inbreng wordt gewaardeerd. Er is volop ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Onze organisatiecultuur kenmerkt zich door korte communicatie lijnen en collegialiteit. Wij investeren voortdurend in sociale innovatie en persoonlijk leiderschap op alle niveaus. Medewerkers staan hierbij in hun kracht, versterken en activeren elkaar. Elkaar opzoeken, vernieuwen, zelfsturend zijn en gezond verstand gebruiken zijn hierbij de sleutelwoorden.

WIL JE DEEL UITMAKEN VAN ONS SUCCES?

Solliciteer direct via de link of stuur je motivatie en cv per e-mail naar hr@holmatro.com ter attentie van Madelon van Strien, HR Business Partner. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Peter Binnekade (Procurement Manager).

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.