Bekijk Berdex op:

Functie:
Project Engineer Carrosserie- en Trailerbouw

Dienstverband
Fulltime

Locatie:
Berdex Carrosserie- en Handelsonderneming B.V.
Molenstraat 46
5446 PL Wanroij

Contactpersoon:
Bjorn Deckers
06-33604267

Plaatsingsdatum:
23/12/2021

Project Engineer Carrosserie- en Trailerbouw

Berdex in Wanroij is op zoek naar een Project Engineer. Wil jij elke dag uitgedaagd worden bij je technisch ontwerp- en tekenwerk? Is de carrosseriebouw echt iets voor jou? En wil je bij de opdrachten van nationale en internationale klanten betrokken blijven tot aan de oplevering? Lees dan snel verder en reageer!

Wet- en regelgeving, lokale klimaatomstandigheden en natuurlijk de wensen van de klant. Allemaal factoren die elk ontwerp voor een oplegger, aanhangwagen of de opbouw van motorwagens voor veetransport tot een unieke uitdaging maken. En als Project Engineer bij Berdex in Wanroij werk je niet alleen jouw oplossingen uit in tekeningen. Je bent vanaf de orderbevestiging tot aan de oplevering bij een project betrokken.

 Dit ga je doen

Het overgrote deel van de carrosserieën die je ontwerpt, wordt gebruikt voor nationaal en internationaal vervoer van levende dieren. Als uitgangspunt neem je steeds een van onze standaard producten en de informatie van de afdeling Verkoop. Vervolgens zorg jij voor maatwerk dat past bij de wensen en omstandigheden van de klant. In de ontwerpfase stem je veel af met de afdeling Verkoop en de opdrachtgevers. Daarnaast verzorg je de ordervoorbereiding voor de productievloer, beantwoord je tijdens de bouw vragen van monteurs en los je knelpunten op. Ook de inkoop van speciale onderdelen neem je op je.

Bij je ontwerp houd je rekening met diverse vragen. Wil de klant meerdere soorten levende dieren kunnen vervoeren? Hoeveel verdiepingen zijn daarvoor nodig? Welke standaard afmetingen gelden er in het land waar de afnemer werkt? En waar wil de klant verlichting en opbergruimte? Juist de aanvullende wensen maken je projecten nóg complexer en uitdagender. Denk aan filter-, ontsmettings- en klimaatsystemen die eventueel in een stand-alone-situatie moeten kunnen functioneren.

En alsof dat nog niet voor genoeg afwisseling zorgt, werk je regelmatig mee aan andere projecten. Zoals laad- en losbruggen voor boerderijen of slachterijen, as-stellen voor puinbrekers of opleggers voor bulktransport. Omdat je aan de slag gaat in een specialistisch vakgebied, geven we je alle mogelijkheden om de nodige kennis en skills te ontwikkelen. Zodat we je voor al je projecten de volledige verantwoording kunnen geven; van ontwerp tot eindproduct.

 Wat je van ons mag verwachten

 • Een contract voor onbepaalde tijd als blijkt dat deze functie goed bij je past.
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Veel groeimogelijkheden, de vrijheid om je capaciteiten ten volle te benutten.
 • En studiekostenregeling.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao metaal en techniek.
 • Leuke club collega´s en een actieve activiteitencommissie.

Dit ben jij

Met enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen: zo pak je elke opdracht aan. Je werkt secuur en kunt zelfstandig een compleet project afronden. Daarbij schroom je niet om advies te vragen aan je collega’s. Andersom kunnen zij ook op jou rekenen. Dat je kostenbewust bent, komt goed van pas bij inkooptrajecten. En als het een keer nodig is, bijvoorbeeld vanwege een deadline, vind je het niet erg om langer door te werken. Verder heb je:

 • Hbo-diploma, bij voorkeur richting werktuigbouwkunde, mechatronica of autotechniek.
 • Bij voorkeur heb je ervaring met tekenprogramma’s en 3D-tekenpakketten, wij gebruiken HiCAD, maar we kunnen je ook opleiden of een training bieden.
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels.

 Jouw team

Je gaat aan de slag in de tekenkamer, een team van vijf projectengineers. Een van ons wisselt zijn specialisme als tekenaar van hydraulische en pneumatische systemen af met zijn vakmanschap als monteur op de werkvloer. We variëren in leeftijd van eind twintig tot begin vijftig jaar en door onze verschillende carrièrepaden hebben we veel inzichten en ervaring in huis waarvan jij kunt profiteren. Want de saamhorigheid in het team is groot. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar om tot de hoogste kwaliteit te komen. Tussendoor zijn we altijd in voor een geintje. Omdat elk project veel afstemming vraagt met de werkvloer, werken we op gepaste afstand op kantoor. En als de omstandigheden het weer toelaten, dagen we je graag uit voor een race op de kartbaan.

Werken bij Berdex

Sinds 1947 ontwikkelt en produceert Berdex maatwerkchassis en -carrosserieën voor aanhangwagens, opleggers en de opbouw van motorwagens. Onze klanten komen van over de hele wereld en zijn voornamelijk actief in de transportsector voor levende dieren. Niet gek dus dat onze fabriek in het gebied staat met de grootste varkensdichtheid van Nederland. Daarnaast hebben we een vestiging in Spanje en Rusland. Jij krijgt bij ons de ruimte om je expertise verder te ontwikkelen, initiatieven te nemen en te pionieren om tot de juiste oplossingen te komen. Samen met je collega’s werk je aan innovatieve producten die aansluiten bij de werkwijze, wensen en lokale omstandigheden van onze klanten. En die voldoen aan alle veiligheids-, arbo- en kwaliteitseisen.

Enthousiast over de vacature?

Graag nodigen we je uit om te solliciteren en nader kennis te maken met onze organisatie. Je sollicitatie ontvangen we graag. Heb je interesse maar toch nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Bjorn Deckers via 06-33604267.

De gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Wanroij.

Trefwoorden: projectengineer, carrosseriebouw, transport, oplegger, aanhangwagen,  motorwagen, ontwerp, 3Dtekenen, hydraulica, mechanica, Berdex, Wanroij, Nijmegen, vrachtwagen, veetransport, transport van dieren, uitdaging, internationaal

Berdex is eveneens op zoek naar kandidaten voor de volgende vacatures:

 • Monteur nieuwbouw, zwaartepunt elektra hydraulica
 • Monteur nieuwbouw, zwaartepunt mechanisch
 • Servicemonteur “alleskunner”, maar vereist kennis elektra en hydraulica

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.