Bekijk 20Face op:

Functie:
Project Engineer IT

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Utrecht

Contactpersoon:
Willem Olthof
06 11536546

Plaatsingsdatum:
23/03/2021

Project Engineer IT

Wil jij kantoren, stadions, universiteiten en nog veel meer locaties voorzien van contactloze gezichtsherkenning? Wil jij de komende jaren net zo snel groeien als onze scale up company terwijl je geniet van veel vrijheid en afwisseling in jouw job? 20Face is de koploper in volledige AVG-proof gezichtsherkenning. Jij ondersteunt onze installatiepartners bij de implementatie op vele bijzondere locaties.

Als spin-off van de Universiteit van Twente is 20Face een absolute voorloper op het gebied van gezichtsherkenning. Ons uitgangspunt is de gebruiker, pas als die de technologie accepteert kan toepassing van gezichtsherkenning op grote schaal mens en maatschappij faciliteren in veiligheid en comfort. We hebben een volledig in Nederland getraind algoritme voor gezichtsherkenning en een Personal Data Release Management ‘schil’ waarmee de gebruiker volledig in controle is over zijn eigen data. Daarmee gaan we zelfs verder dan de AVG van ons vraagt.

Onze oplossing vervangt pasjes die nu vaak bij toegangscontrole systemen gebruikt worden. Pasjes zijn duur, makkelijk overdraagbaar en fraudegevoelig. Niemand vergeet zijn gezicht! Maar buiten het overbodig maken van pasjes maken we het betreden van gebouwen gebruiksvriendelijk, contactloos en veilig. Daarnaast innoveren we aan de lopende band, zo kunnen we goed omgaan met gezichten die gedeeltelijk bedekt zijn en hebben we onlangs onze software aangepast ten behoeve van mondkapjes detectie (volledig anoniem) in het openbaar vervoer.

Al onze implementaties doen we via partners. Inmiddels hebben we partnerships voor de integratie van onze software in oplossingen voor diverse doelmarkten. Bijvoorbeeld voor veilige en contactloze toegangscontrole van medewerkers of gasten in gebouwen, verpleeghuizen, ziekenhuizen en (als het weer kan) evenementen en stadions.

Op onze website 20face.com vind je meer informatie en met een explainer-video via deze link wordt in 38 secondes haarfijn uitgelegd hoe ons platform werkt.

Jouw functie

Als hands-on Project Engineer IT ga jij onze partners in toegangscontrole ondersteunen bij de installatie en de configuratie van ons gezichtsherkenning platform. Dit zijn projecten die of relatief nieuw zijn voor onze partners of die om deskundige ondersteuning vragen. Geen routine en juist veel uitdagend werk voor jou! Concreet ben je, veelal op locatie, bezig met:

 • Afspraken maken met onze partners wanneer je hen gaat ondersteunen;
 • Nieuwe klanten toevoegen aan ons FaceXS cloud platform;
 • Het installeren en configureren van onze on-premise software op een Linux NUC;
 • Het oplossen van eventuele netwerk problemen, samen met onze partner;
 • Het instellen van de camera’s (bijvoorbeeld router instelling IP camera);
 • Het voorzien van de camera’s van de juiste instellingen zodat je het systeem optimaal werkend achterlaat.

Zelfstandig koop je de benodigde materialen in (met name NUC’s en camera’s). Jij bewaakt de projectplanning en bent het aanspreekpunt voor onze partners op het gebied van technical support. Hierbij maak je gebruik van de expertise van jouw collega’s in ons ontwikkelteam. Je legt de basis voor een afdeling support, die de komende jaren flink gaat groeien.

20Face vraagt:

 • Je werkt en denkt op een Hbo-niveau en je hebt toepasbare en relevante kennis in IT/installatietechniek;
 • Je hebt kennis van firewalls en wellicht ook al van SSH, Teamviewer en Docker. Maar nog veel belangrijker is dat je nieuwsgierig en leergierig bent;
 • Je bent klantgericht en goed in staat om jouw werkzaamheden te organiseren;
 • Over de inhoud van jouw werk kun je goed communiceren, onder andere met medewerkers van de IT-afdelingen bij onze partners;
 • Je lost zelf graag technische vraagstukken op en roept hierbij tijdig de hulp van collega experts in;
 • Je voelt je prettig in een snelgroeiend en wendbaar bedrijf;
 • We werken vanuit Enschede en Amstelveen en onze klanten zitten in heel Nederland. Je kunt zelf dus bijna overal wonen om deze functie goed in te vullen.

20Face biedt:

 • 20Face is een jong, snelgroeiend, bedrijf met innovatieve en zeer interessante producten voor gebruikers van gebouwen en locaties waar de combinatie van toegankelijkheid en veiligheid belangrijk is;
 • We bieden onze klanten een Nederlands product dat volledig AVG-proof is;
 • Jij ondersteunt onze installatiepartners bij de zaken die nieuw voor hen zijn. Geen routine maar juist afwisselend en uitdagend werk;
 • Je werkt zeer zelfstandig en jij staat aan de basis van de vorming van een klantgericht support team;
 • Je kunt de komende jaren doorgroeien in de techniek, maar ook richting presales of een managementrol;
 • We groeien zo’n 50% per jaar en dus zijn jouw groeikansen ook groter dan elders;
 • Deze functie biedt jouw veel vrijheid en afwisseling. Voor een groot deel bepaal je zelf hoe je de werkzaamheden het beste kunt organiseren;
 • Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de manier waarop je de functie invult, betalen we je € 45.000 – € 65.000 bruto per jaar;
 • De overige arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk ook prima geregeld.

Interesse?

Op zoek naar meer afwisseling, groei en uitdaging? Wil jij jouw technische expertise en klantgerichtheid inzetten voor de ontwikkeling van 20Face? Reageer direct!

Willem Olthof van Primatch HR Groep begeleidt 20Face exclusief bij de werving & selectie. Jouw CV en korte motivatie stuur je naar willem.olthof@primatch.nl. Een eerste contact via Whatsapp is ook prima en natuurlijk kun je Willem ook bellen voor meer info: 06 11 536 546.