Bekijk Eco Steam and Heating op:

Functie:
Sales Engineer

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Eco Steam and Heating Solutions
Hectorstraat 23
5047 RE Tilburg

Contactpersoon:
Tessie Molkenboer
088-5325111

Plaatsingsdatum:
21/06/2022

Sales Engineer

Eco Steam and Heating Solutions in Tilburg is op zoek naar een Sales Engineer. Ben jij die ervaren onderhandelaar die op een integere en professionele wijze overtuigt? Dan komen wij graag in contact met jou!

 Functieomschrijving

In deze boeiende functie zorg je voor de verdere groei van onze Steam-verhuuractiviteiten in Nederland. Je ondersteunt onze bestaande klanten en zoekt tegelijkertijd naar nieuwe mogelijkheden. Je gaat actief op zoek naar nieuwe klanten; je breidt ons klantenportfolio uit en ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe projecten die je zowel technisch als commercieel ondersteunt.

Meedenken met klanten is key voor een succesvolle Sales Engineer. Samen met de klant analyseer je hun processen en definieer je verbeterpunten. Door jouw technische kennis en nauwe samenwerking met je collega’s weet je klanten te overtuigen om te kiezen voor ons totaalconcept voor hun toepassingen.

Je communiceert tijdens het verkoopproces met de verschillende beslissers en werkt actief samen met de andere verhuurcollega’s.

In deze functie rapporteer je aan de Sales en Business Development Manager van ECO.

Je takenpakket bestaat uit:

  •  Beheer en groei van een klantenportefeuille in Nederland
  • Identificeren van nieuwe klanten en toepassingen voor onze stoom-, heet- en warmwaterverhuurvloot en deze te laten renderen
  • Identificeren van klantbehoeften, onderzoeken van mogelijkheden ter plaatse en vertalen van deze behoeften naar een verhuuroplossing
  • Benchmarken van onze marktpositie, inclusief concurrenten, en bepalen van nieuwe winstgevende gebieden/segmenten op de markt om acties op te ondernemen
  • Voorbereiden en indienen van competitieve offertes, met behulp van gerichte tools. Je volgt ontvangen bestellingen grondig op
  • Zorgen dat alle ontvangen vragen en bestellingen snel en op een efficiënte manier worden beheerd
  • Het regelmatig bezoeken van klanten om zo vereisten vast te stellen en ervoor te zorgen dat te allen tijde een hoge standaard van klantenservice wordt geleverd
  • Verwerking van administratie en deelname aan verkoopvergaderingen en evenementen

Ervaringseisen

Je hebt een technisch (HBO) diploma of vergelijkbaar door ervaring en hebt ervaring in onze sector.

Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en hanteert een gestructureerde aanpak om je doelstellingen te bereiken. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Ervaring met CRM-tools en MS Office is vereist.

Specifieke kennis van industriële (verhuur)activiteiten en/of stoom/warmte is een pluspunt.

Persoonlijkheidsvereisten

Je bent een echte doorzetter en toont ondernemerschap en sterke netwerkvaardigheden.

Als ervaren onderhandelaar overtuig je op integere en professionele wijze, waarbij je laat zien een goede sparring partner voor de klant te zijn. Je zelfstandigheid proactieve houding maken je succesvol in je job.

Over Eco

Eco Steam and Heating Solutions verhuurt en verkoopt stoom -en warmwaterketels. Sinds mei 2021 maakt onze firma deel uit van de Atlas Copco Groep, specifiek van de Rental Divisie die zich specialiseert in de verhuur van tijdelijke perslucht, – stikstof, -stroom -en stoomoplossingen voor industriële klanten in Europa. Deze integratie biedt Eco de mogelijkheid om te blijven groeien, zonder daarbij de cultuur, waarden en normen van ons familiebedrijf uit het oog te verliezen.

Voor een algemene indruk van ons bedrijf kan je ook onze bedrijfsvideo bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=bU57PGtATCg&t=43s

Wij bieden

Een verantwoordelijke baan op een gezellige werkplek aan de rand van Tilburg. Je werk wordt beloond met een goed salaris en uitstekende voorwaarden, op basis van je ervaring. Uiteraard voorzien wij de nodige interne -en externe opleidingen opdat je kan groeien als persoon en in je functie.

Contact & Solliciteren

Herken jij je in deze vacature en is dit jouw toekomstige baan? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! Reageer via de sollicitatiebutton. Naast je CV ontvangen we graag een korte motivatie.

Heb je nog vragen over de functie of procedure? Tessie Molkenboer vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via het nummer 088-5325111 of 06-11070172.

Trefwoorden: sales, engineer,fulltime, noord-brabant, Tilburg, primatch, eco, eco steamandheating.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt door Eco Steam and Heating Solutions niet op prijs gesteld.