Bekijk PWG Veiligheidskleding op:

Functie:
Sales Manager

Dienstverband
Fulltime (40 uur)

Locatie:
PWG Veiligheidskleding
Scottweg 39
4462 GS Goes

Contact:
vacatures@sigmapersoneel.nl

Plaatsingsdatum:
07/01/2021

Sales Manager

Ben jij op zoek naar een leidinggevende commerciële management functie in het MKB? Bij PWG Veiligheidskleding in Goes staat een vacature open als Sales Manager. Dit familiebedrijf met unieke marktpositie heeft de productie in eigen beheer. Pak deze kans!

Hoe is deze vacature ontstaan?

Onze huidige Sales Manager gaat de organisatie verlaten. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die zijn taken, vak- en materiaalkennis en klanten gaat overnemen.

Jouw uitdaging als Sales Manager bij PWG

Als Sales Manager ga jij jouw commerciële stempel drukken. En écht meebepalen, omdat je direct aan de directie rapporteert. Onze meeste business doen we in Nederland maar we zijn ook aanwezig in enkele Europese landen. Hier zien we nog veel potentieel. Dus zie je kansen via bestaande klantrelaties of in nieuwe markten? Dan speel jij daarop in. Want jij bent de man (of vrouw) die de strategie in sales bepaalt.

Dit is wat we van jou verwachten

Als Sales Manager verwachten we van jou commercieel succes en het behalen van je omzetdoelstellingen. Eerst is het voortborduren op wat er al is, wat we al hebben. Maar al snel ga jij ons marktaandeel en onze naamsbekendheid vergroten. Dat doe je uiteraard niet alleen. Dat doe je samen met een team.

Jouw team en rol binnen de organisatie

In de buitendienst bestaat jouw team uit 3 Accountmanagers in Nederland die elk een eigen gebied bedienen. En op kantoor zijn er 4 Commercieel Binnendienst Medewerkers die ondersteunen met offertes, mailings en marketing. Jij hebt dagelijks telefonisch contact met ‘je mensen’ en zorgt ook dat het team regelmatig samenkomt voor vakinhoudelijke-, commerciële- en  producttrainingen.

Als Sales Manager bedien jij zelf de grote nationale en internationale key-accounts. Denk aan ProRail, Veiligheidsregio’s, DNWG, Enexis en Waterschappen. Duurzaamheid is hier écht een issue. Klanten willen van jou weten of nieuwe kleding voldoet aan veiligheidseisen en recyclebaar is. Dus gaat het eerst om analyseren en adviseren. En dan pas om verkopen.

In de sales zeggen ze dat het buiten te doen is. Maar als Sales Manager is jouw aanwezigheid in Goes net zo belangrijk. Dat komt omdat we zelf produceren en persé kwaliteit willen leveren. Daarom moet er goed worden afgestemd tussen sales, productie en logistiek om realistische productiemogelijkheden niet uit het oog te verliezen.

De unieke marktpositie van PWG

Wat jou enorm gaat helpen is dat PWG een unieke marktpositie heeft. Dat komt omdat we, anders dan veel concurrenten, zelf produceren. Daarom kunnen wij ook kleine partijen en maatwerk leveren. Dat wordt door klanten enorm gewaardeerd. Koude acquisitie is niet nodig, er zijn veel trouwe klanten en er is veel mond-tot-mond reclame. Bedrijven weten dat PWG kwaliteit levert!

Wat wij een Sales Manager te bieden hebben

 • Werk bij een familiebedrijf met een informele bedrijfscultuur
 • Een baan waarin jij het verschil kan maken en direct rapporteert aan de directie
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid
 • Salarisindicatie: € 4.500 – € 5.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een bonus, auto van de zaak en pensioenregeling

De werksfeer bij PWG

Bij PWG is er een sfeer van hard werken én er samen voor gaan. Alle deuren staan letterlijk open en als familiebedrijf zijn we goed voor ons personeel. Waarschijnlijk hebben we daarom veel lange dienstverbanden.

Jouw Profiel

 • HBO-werkniveau
 • Leidinggevende management ervaring in sales
 • Affiniteit met de werksfeer van een MKB-/familiebedrijf dat zelf produceert
 • Kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal
 • Woonachtig op maximaal 60 autominuten van Goes
 • Gedreven om nieuwe markt te ontginnen in omringende West-Europese buurlanden

Over het familiebedrijf PWG

PWG is fabrikant van veiligheidskleding en importeur van de Steitz Secura veiligheidsschoenen. Opgericht in 1910 word het familiebedrijf met 30 medewerkers gerund door broer en zus, tweede generatie.

Op het gebied veiligheidskleding (waaronder brandweerkleding) is PWG marktleider in Nederland. In nauwe samenwerking met haar klanten en partners zoals Dupont® en Goretex® wordt kleding in eigen beheer ontwikkeld. En dat maakt PWG uniek!

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.pwg.nl.

Solliciteren naar de vacature van Sales Manager

Enthousiast geworden? Stuur dan je cv en motivatie voor 25 januari 2021 naar vacatures@sigmapersoneel.nl.

Sigma personeelsdiensten ondersteunt PWG bij de werving & selectie van deze vacature. Voor vragen kun je bellen naar telefoonnummer 0113-239400 en vragen naar Astrid de Zeeuw-Beemster. De sollicitatie gesprekken vinden plaats op maandag 1 februari en dinsdag 2 februari 2021.

Wij nodigen kandidaten uit om via e-mail direct bij ons te solliciteren. Als een vacaturesite vraagt via hun te reageren, doe dat dan niet. Je ontvangt waarschijnlijk honderden ongewenste e-mails.