Bekijk Groenewout op:

Functie:
Senior Adviseur Bouw / Projectmanager

Dienstverband
Fulltime

Locatie:
Groenewout
Claudius Prinsenlaan 132a
4818 CP Breda

Contactpersoon:
Mari van Kuijk
06 506 05 351

Plaatsingsdatum:
15/04/2021

Senior Adviseur Bouw / Projectmanager

Heb jij een installatietechnische of bouwkundige achtergrond in logistiek vastgoed? En wil jij als adviseur meedenken over het concept van een logistieke operatie en als projectmanager optreden bij de realisatie van een logistiek pand? De rol van Senior Adviseur Bouw op het gebied van logistieke gebouwen bij Groenewout in Breda is uitermate geschikt voor een ervaren en ambitieuze Project Manager. Solliciteer bij Groenewout en begin jouw nieuwe uitdaging!

Wat maakt Groenewout een goede werkgever?

Groenewout is een vooraanstaand, niche logistiek adviesbureau dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van logistieke en supply chain operaties. Binnen dit vakgebied werk je dan ook met de laatste technologische trends qua logistieke inrichting en -gebouwen. Onze klanten variëren van middelgrote bedrijven tot multinationals waaronder klanten als bol.com, Fonq, Domino’s Pizza, Etos, G-Star en, DHL. Dit bied je dan ook mogelijkheid om in een grote diversiteit van branches en type bedrijven werkzaam te zijn, vanuit een vaste vertrouwde werkgever.

De gebouwrealisatie van de projecten is voornamelijk binnen de BeNeLux, die we vanuit ons kantoor in Breda ondersteunen.

Groenewout is een organisatie met ca. 25 medewerkers. Onze organisatiecultuur is dynamisch met korte beslislijnen, informeel en gericht op samenwerking. Wij bieden je een functie aan met veel verantwoordelijkheid en eigen bevoegdheden, waarbij je flexibel bent om je eigen agenda in te delen. Jouw persoonlijke ideeën en initiatieven worden gewaardeerd en snel opgepakt.

Kortom: wil je werken in een kleinschalige, persoonlijke, collegiale organisatie en betrokken zijn bij complexe, internationale logistieke (bouw)projecten, dan is Groenewout jouw ideale werkgever. Voor meer informatie over ons werkveld en referenties verwijzen we je graag door naar onze website www.groenewout.com.

Jouw functie:

Als Senior Adviseur Bouw ben jij dé expert die onze klanten helpt bij de realisatie van een gebouw passend bij hun logistieke operatie. Elk project start met de definitiefase voor het ontwerp van een (nieuw) magazijn, distributiecentrum of productiefaciliteit. Tijdens deze fase vinden er intensieve gesprekken plaats met de klant om de randvoorwaarden scherp te stellen en te vertalen naar een gebouweisen pakket. Hierbij houd je rekening met de bouwkundige, constructieve, installatie- en brandveiligheidstechnische facetten om zo een gefundeerd advies te kunnen presenteren.

Binnen ons kantoor word je als Senior Adviseur Bouw ook al betrokken bij logistieke studies, waarbij je vanuit het gebouwperspectief meedenkt over de interne logistieke lay-out. Binnen zo’n team ben je verantwoordelijk dat de gebouwtechniek in lijn is met de logistieke inrichtingsplannen zodat bijvoorbeeld sprinklers, verlichting en stralingspanelen en het logistieke stellingen plan optimaal op elkaar zijn afgestemd.

De focus ligt hierbij echt op distributie- en fulfilment centra. Jij weet als geen ander wat er nodig is om ervoor te zorgen dat o.a. de grootte, hoogte, vloerbelasting, aansluitvoorzieningen en veiligheidseisen passend zijn voor de uiteindelijke invulling van het vastgoed. Met je financiële- en technische expertise sluit je ook aan bij de onderhandelingen met een projectontwikkelaar of aannemer.

Als Projectmanager positioneer jij jezelf als onderdeel van het team en kun je door jouw brede achtergrond inhoudelijk ook heel goed aanhaken en meedenken. Jij bent dé katalysator die verbindingen maakt tussen de verschillende disciplines en de controles uitvoert op kwaliteit. Tijdens de gebouwrealisatie monitor je de projectontwikkelaar of aannemer. Het werk is afgerond wanneer het gebouw operationeel is en alle systemen optimaal functioneren conform de afgesproken kwaliteit en planning.

Het team waarin je werkt bestaat uit vier adviseurs, met een achtergrond in bouwkunde of installatietechniek. Dit zorgt voor een dynamisch team met alle expertise in huis. Het is een hecht team waarbij je elkaar aanvult, elkaar coacht en een extra sparringpartner hebt waar nodig. Een van de partners stuurt dit team aan. Bij gebleken geschiktheid ga je deze teamlead rol mee invullen en op termijn overnemen.

Wat heb je nodig?

Om als Senior Adviseur Bouw / Projectmanager bij ons tot je recht te komen, is projectmanagement jouw tweede natuur. Je bent sterk in het vertalen van klantwensen naar specifieke gebouweisen om zo met overtuiging de juiste aanbevelingen te kunnen doen. Dit betekent dat jij een brede achtergrond hebt waarbij je ervaring hebt opgedaan als multidisciplinair projectleider bij bijvoorbeeld uitvoerders in de bouw of vastgoedontwikkeling.

Daarnaast ben je bekend in de markt met projectontwikkelaars/beleggers en heb je ervaring met de contractuele en financiële dienstverlening van logistieke vastgoedprojecten. Om vervolgens voor de klant het best mogelijke aannemerscontract of de best mogelijke huur- en ontwikkelcondities te realiseren.

Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding op HBO- of WO niveau richting Installatietechniek, Bouwkunde of Constructie;
 • Minimaal 8 jaar ervaring als projectmanager of adviseur bouw;
 • Affiniteit en ervaring binnen de logistieke dienstverlening en met projectontwikkelaars/beleggers;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel mondeling als in geschrift;
 • Kennis van BREEAM-duurzaamheidskeurmerken (Nieuwbouw en In-Use) of andere keurmerken als GPR, LEED, etc. is een pré;
 • Het is tevens een pré als je BREEAM al hebt toegepast in de praktijk.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Marktconform salaris;
 • Pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden;
 • 13e maand en winstdelingsregeling;
 • 23 vakantiedagen en 7 ADV dagen;
 • Fulltime werkweek (40 uur);
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Leaseauto, laptop en telefoon.

Interesse?

Heeft deze functie jouw interesse gewekt? Solliciteer dan voor 31 mei. Wij nemen contact met jou op. Wel geïnteresseerd maar toch een vraag? Dan kun je persoonlijk contact opnemen met een toekomstig collega, Mari van Kuijk – Managing Consultant Partner op telefoonnummer + 31 6 5060 5351.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door niet op prijs gesteld.