Bekijk Copernicus op:

Functie:
Support Engineer

Dienstverband
Fulltime/Parttime (32-40 uur)

Locatie:
Copernicus Interchange Technology
Hoeksteen 72
2132 MS Hoofddorp

Contactpersoon:
Nancy Schouteten
023 – 5656060

Plaatsingsdatum:
29/10/2018

Support Engineer (32-40 uur)

Copernicus in Hoofddorp is op zoek naar een zelfstandige en servicegerichte Support Engineer voor uitbreiding van onze afdeling ICT Beheer en Support. Bouw jij mee aan de verdere professionalisering van onze dienstverlening?

Wie zijn wij?

Copernicus Interchange Technology heeft een passie voor het koppelen van applicaties, systemen en handelspartners. Integreren zit in ons DNA! Daarom helpen wij onze klanten met het uitwisselen van gegevens en het aansluiten op de systemen van hun handelspartners. Wij werken voor bekende bedrijven als VOS Logistics, Score,Stedin, DHL en KPN. Keywords die onze integratieprojecten beschrijven zijn: EDI, EAI, Middleware, ESB, REST en WebServices.

Daarnaast hebben wij een healthcare tak CoperniCare, www.copernicare.nl, die innovatieve software oplossingen ontwikkelt voor de gezondheidszorg.

Vanuit ons inspirerende moderne kantoor in Hoofddorp, recht tegenover Schiphol en langs de A4 met een prachtig uitzicht, werken wij met ca. 20 medewerkers aan interessante business cases.

Als je collega’s vraagt wat het werk zo leuk maakt, is het de diversiteit aan werkzaamheden, klanten, teamwerk en nieuwe ontwikkelingen. Wil jij meer weten over wat zij daarmee bedoelen? Lees dan snel verder!

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Support Engineer bij Copernicus ben je een belangrijke collega binnen onze organisatie. Samen met je ervaren collega’s van de support afdeling ben je verantwoordelijk voor het beheren van onze IT-infrastructuur en integratieoplossingen. Dit omvat de systemen die wij voor onze klanten hebben gerealiseerd en onze Managed Services.

Naast het proactief monitoren ga je aan de slag met de aangemelde incidenten en verzoeken voor changes die via telefoon en mail binnenkomen. Communicatie, klantvriendelijkheid, analyseren en professioneel handelen zijn daarom een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden.

Wat je functie extra interessant en uitdagend maakt, is het verder opzetten en professionaliseren van de Supportafdeling. Je bent medeverantwoordelijk voor het up-to-date houden van support procedures en het continue zoeken naar verbeteringen in de processen. Je werkt nauw samen met je collega’s van andere afdelingen (development, projecten) die graag met je meedenken.

De werkzaamheden

 • Aannemen, oplossen en opvolgen van incidenten en verzoeken, zowel intern als bij onze klanten;
 • Optimaliseren en verbeteren van het supportproces (rapportage en workflow binnen Jira);
 • Proactief monitoren en beheren van de verschillende systemen (integratieplatformen en servers);
 • Analyseren en voorkomen van problemen in deze systemen;
 • Kennis delen en documenteren (Confluence).

Wie ben jij?

 • HBO denk- en werkniveau (richting ICT);
 • Afgeronde MBO(4) opleiding en minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels;
 • Je bent analytisch goed ontwikkeld, werkt accuraat en bent onderzoekend van aard;
 • Iemand met kennis van/ervaring met de volgende technologieën;
  • Linux beheer (bijv. CentOS/Debian/Loadbalancing/Apache);
  • Database beheer (bijv. MySql/MSSQL);
  • Datacommunicatie en netwerkinfrastructuren (routers, firewalls);
 • Enige ervaring met programmeren en internet security is een pré.

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij Copernicus hebben we een leuke en leerzame werkomgeving voor jou! Wij bieden je een veelzijdige fulltime of parttimefunctie in een moderne en groeiende organisatie. Wij denken met onze medewerkers mee om ambities te realiseren. Zo kun je bepaalde cursussen volgen of doorgroeien naar een meer specialistische rol. In deze rol bieden we je een prima passend salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding. De lijnen tussen management, collega’s onderling en klanten zijn kort.

Reageren

Ben je enthousiast geworden en wil jij onze Supportafdeling komen versterken? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. Reageren kan via solliciteren@copernicus.nl ter attentie van Nancy Schouteten.

Heb je eerst vragen over de vacature? Bel dan met Nancy Schouteten via 023 – 5656060 en we geven je graag een toelichting. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op onze website voor business cases en onze klanten, www.copernicus.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.