Bekijk Transsmart op:

Functie:
Support Hero

Dienstverband:
Fulltime (40 uur)

Locatie:
Transsmart
Ellen Pankhurststraat 1C
5032 MD Tilburg

Contactpersoon:
Leandra Zwijgers
088 – 126 03 03

Plaatsingsdatum:
[post_published]

Support Hero

Transsmart in Tilburg is op zoek naar een support hero! Wil jij werken in de eredivisie van transport en logistiek? Transsmart in Tilburg groeit hard en daarom zoeken wij per direct een support hero. Maak jij onze groeiambities mee waar?

Transsmart bouwt innovatieve verzendsoftware die meer dan 50 webshops, ERP- en WMS-systemen verbindt met meer dan 300 vervoerders wereldwijd. Met ‘out of the box’ oplossingen voorzien wij onze klanten in binnen- en buitenland van oplossingen die hen helpen het verzendproces transparanter, goedkoper en efficiënter te maken. Wist je dat ons systeem 24/7 gebruikt wordt door ruim 2.500 bedrijven wereldwijd?

Wij groeien hard in zowel dienstverlening als in klanten. Om die reden is ons operations team op zoek naar een enthousiaste support hero die onze bestaande klanten helpt nóg beter gebruik te maken van onze innovatieve oplossingen! 

Support Hero (40 uur)

Een werkdag als support hero is nooit hetzelfde binnen Transsmart. Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten, vervoerders, partners en IT-partijen waarbij het van groot belang is dat je de vragen duidelijk en efficiënt beantwoord of doorzet naar de juiste afdeling. Welke vragen je krijgt? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ik probeer een zending te boeken via jullie systeem maar krijg een foutmelding, wat moet ik doen?
  • De data van mijn zendingen is niet bij de vervoerder aangekomen, hoe kan dit?
  • Ik zou graag mijn track-and-trace email willen aanpassen, kan je mij helpen?
  • Op mijn website zou ik graag mijn klanten de optie willen geven om zijn bestelling bij een pickup punt op te halen, wat zijn de mogelijkheden?

Je bent dus een spin in het web van Transsmart en je werkt samen met alle afdelingen. Je zorgt dat de klanten snel, correct en klantvriendelijk geholpen worden. Je zet het klantbelang centraal bij interne gesprekken terwijl je Transsmart vertegenwoordigt in de communicatie met de klant.

Binnen deze functie zorg je ook dat de vragen van binnenkomende leads worden beantwoord. Dit houdt in dat potentiële klanten worden geïnformeerd over de functionaliteit van de Transsmart producten, de producten worden verkocht en klantomgevingen worden geïmplementeerd. Hierbij zorg je dat jij eigenaar blijft van de klantvraag en dat elke vraag volledig wordt afgerond.

In deze rol zijn klantbelang, samenwerken en communicatie essentieel. 

Jouw profiel

Wij zoeken een collega die het leuk vindt om zich te bewegen in een markt met groothandels-, productie-, e-commerce- en logistiek dienstverlenings- (e-fulfilment) bedrijven. Daarbij ben je nieuwsgierig naar, heb je passie voor en ervaring met transport/logistieke processen gecombineerd met IT. Veelvuldig klantcontact geeft je energie.

Bij voorkeur heb je 3 tot 6 jaar relevante werkervaring en heb je een hbo-opleiding afgerond.

Je bent van nature een spontane persoonlijkheid die gemakkelijk communiceert, initiatief neemt en zelfstandig kan werken. Je hebt doorzettingsvermogen, analytisch inzicht en gevoel voor humor.

Omdat het tempo hoog is, gaan we ervan uit dat je je thuis voelt in een dynamische omgeving en gewend bent zelfstandig en soms onder (tijds)druk te werken. Kortom, je laat je niet gek maken!

Wat bieden wij jou?

Wij zijn een jonge, informele en dynamische organisatie waarin je veel vrijheid krijgt en waar eigen initiatief van je verwacht wordt. Er zijn voldoende doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden richting algemene of specialistische functies.

Uiteraard worden je werkzaamheden beloond met een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, gebaseerd op jouw (werk)ervaring.

  • Marktconform salaris
  • Vers fruit
  • Telefoon
  • Laptop
  • 25 vakantiedagen 

Enthousiast?

We komen graag met jou in contact! Solliciteren kan door het versturen van je sollicitatie via onderstaande sollicitatiebutton.

Heb je nog vragen? We vertellen je graag meer over de functie en de organisatie Transsmart. Neem gerust contact op met Leandra Zwijgers (support manager) via 088 – 126 03 03.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.