Bekijk Bressers Metaal B.V. op:

Functie:
Teamleider Productie & Logistiek

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Bressers Metaal
Apollostraat 10
5047 TV Tilburg

Contactpersoon:
Wouter Hoppenbrouwers
013 57 119 11

Plaatsingsdatum:
03/05/2022

Teamleider Productie & Logistiek

Bressers Metaal B.V. gevestigd in Tilburg, is opgericht in 1893 en van oudsher een familiebedrijf. Bressers levert voornamelijk constructie en- wapeningsstaal, behandeld of onbehandeld, aan een groot aantal verschillende afnemers. Het gaat hierbij vooral om staalconstructiebedrijven, betonstaalvlechtbedrijven, bouw- en betonbedrijven en verschillende andere metaalverwerkende industrieën.

De producten worden op voorraad gehouden en bewerkt in een van de grootste staaldistributie- en staalservicecentra in de Benelux. Bressers Metaal heeft een loods van ruim 37.000m2 op een bedrijfsterrein van ruim 7 hectare.

Vanwege verdere groei en professionalisering zijn we op zoek naar een teamleider productie & logistiek die mede verantwoordelijk wordt voor de productie en verlading van de goederen binnen Bressers Metaal. Het leveringsprogramma van Bressers naar klanten omvat constructiestaal, wapeningsstaal, buizen, platen, draadproducten en bladlood. Tevens kan Bressers diverse bewerkingen uitvoeren.

Wat ga je doen?

Na een gedegen inwerktraject geef je leiding aan een team van productie en logistiek medewerkers. Het is jouw taak om het proces zo efficiënt mogelijk in te richten en op een sociaal verantwoorde en veilige manier te kunnen werken. Verder is het van belang dat en ook de verantwoordelijkheid van de teamleider dat ook de administratieve verwerking van de opdrachten nauwkeurig plaatsvind, zodat fouten kunnen worden voorkomen.

Overzicht van taken:

 • Aansturen en begeleiden van de medewerkers in hun dagelijkse werkzaamheden
 • Plannen en verdelen van de opdrachtbonnen en aanverwante werkzaamheden
 • Zorgdragen voor correcte en tijdige uitvoering van alle logistieke activiteiten en de administratieve verwerking hiervan
 • Voorkomen van regelmatig terugkerende issues door aanbrengen van structurele verbeteringen in het proces en borging hiervan
 • Geven van instructies en begeleiding aan medewerkers en externe chauffeurs
 • Ondersteunen van / meewerken met de teamleden in hun dagelijkse werkzaamheden

De persoon die we zoeken is pragmatisch en probleemoplossend ingesteld. Heeft een echte hands-on mentaliteit en beschikt over een sterke persoonlijkheid. Door samen te werken en goed te luisteren, weet je wat er binnen de organisatie speelt en hoe je eventuele belemmeringen sociaal en/of operationeel het beste kan aanpakken. Een coachende manier is hierbij cruciaal.

Wat zijn de functie-eisen:

 • Een afgeronde MBO opleiding, aangevuld met relevante cursussen
 • Aantoonbare ervaring binnen de logistiek in een soortgelijke functie
 • Aantoonbare leidinggevende werkervaringen
 • Goede beheersing van Microsoft Office, waaronder: Excel, Outlook
 • Kan optimalisaties herkennen op de werkvloer en is in staat deze door te voeren
 • Meedenken in (ICT) oplossingen
 • Een teamplayer
 • Beheersing van de Nederlandse taal en als je kennis hebt van de Duitse en/of Engelse taal dan is dat een absolute pré

Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die woonachtig zijn in de regio Tilburg (15 km), ervaring hebben in een logistieke en/of productie omgeving en een loopbaan stap wil maken naar een brede leidinggevende functie (mkb).

Wat biedt Bressers Metaal?

Bressers Metaal laat zich kenmerken als een professionele, informele organisatie met een lange betrouwbare geschiedenis. Werken bij Bressers Metaal betekent werken in een dynamische organisatie. Een boeiende omgeving waar ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers bij Bressers Metaal voeren zelf de regie over hun eigen succes en werkzaamheden. We ondersteunen je bij je ontwikkeling en dagelijkse werkzaamheden, zodat je bij kunt dragen aan het ondernemerschap van onze organisatie.

Enthousiast geworden?

Jouw sollicitatie met CV en korte motivatie ontvangen we graag via de sollicitatiebutton.

Heb je nog inhoudelijke vragen, kun je contact opnemen met Wouter Hoppenbrouwers (Hoofd Productie en Logistiek en mogelijk jouw nieuwe collega) op tel. 013 5711911.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.