Bekijk Spierings Mobile Cranes B.V. op:

Functie:
Technical Inspector

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
Spierings Mobile Cranes B.V.
Merwedestraat 15
5347 KZ Oss

Contactpersoon:
Marcel van den Bogaart
06 278 74 222

Plaatsingsdatum:
08/02/2022

Technical Inspector

LIFT YOUR CAREER TO THE MAX

Als Technical Inspector bij Spierings Mobile Cranes zorg je ervoor dat onze mobiele torenkranen in binnen- en buitenland veilig hun werk blijven doen. In deze afwisselende functie komt alles samen.

Wat ga je doen?

Allereerst leer je onze mobiele kranen van binnen en van buiten kennen.  Vervolgens inspecteer en keur je onze mobiele torenkranen bij klanten in binnen- en buitenland in hun werkplaats of op locatie. QuickScans, keuringen en inspecties worden door jou uitgevoerd. Ook begeleid je inspecties en keuringen door externe instanties of onze eigen engineers. Alle bevindingen leg je vast in een rapport of advies over noodzakelijke aanpassingen of reparaties. Je geeft instructies en draagt kennis over met betrekking tot onderhoud, inspecties, modificaties en upgrades. Je hebt contact met klanten, service-dealers, partners en keuringsinstanties. Kennis en informatie die je opdoet deel je met onze serviceorganisatie en development.

Verder houd je je bezig met het:

 • proactief signaleren van achterstanden van inspecties en keuringen in het systeem en het informeren van de juiste stakeholder(s);
 • deelnemen aan verbeterprojecten in een adviserende, begeleidende en of uitvoerende rol, afhankelijk van de behoefte;
 • doorgeven van benodigde wijzigingen ten aanzien van werkinstructies en checklijsten om de productkwaliteit te waarborgen of verder te verbeteren;
 • toezien op een correcte vastlegging van kritische gegevens en serienummers en non-conformities die geconstateerd worden tijdens een inspectie;
 • maken van conceptversies van nieuwe checklists en/of wijzigen van bestaande checklists in samenspraak met de betreffende stakeholder(s).

Wie zijn wij?

Door de torenkraan op wielen te zetten, veranderde Spierings al in de jaren 80 de industrie voor het verticale transport. Inmiddels is Spierings Mobile Cranes uit Oss uitgegroeid tot een toonaangevend/ trendsettend internationaal bedrijf. We bouwen letterlijk mee aan de dromen van anderen. Dat doen we met zo’n 350 enthousiaste medewerkers. Door de kraan der kranen mobiel te maken, combineert Spierings het beste uit twee werelden. Een compleet nieuwe kraan die nagenoeg overal kan komen. Spierings heeft alles in eigen huis, van engineering tot productie en van instructie aan de machinist tot totale service en revisie. Wie aan mobiele torenkranen en innovatie denkt, denkt aan Spierings Mobile Cranes!

Wie ben jij?

Je bent het gezicht van Spierings en wordt een expert in onze mobiele kranen. Of het nu gaat om de constructie en het opbouwproces, de mechanica, elektronica en hydrauliek. Je ontwikkelt gedegen kennis van onze Spierings producten en de toegepaste techniek. Je bent analytisch en gaat nauwkeurig en gestructureerd te werk. Contact met klanten en andere relaties gaat je goed af en in een gesprek ben je overtuigend.

Je beschikt daarnaast over:

 • minimaal een MBO4 werk- en denkniveau bijvoorbeeld richting werktuigbouw, machinebouw, elektrotechniek of automotive;
 • 3 jaar relevante sleutelervaring;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • het Spierings DNA: ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerken.

Wat krijg je bij Spierings?

Je ervaart al snel dat we technische mensen – mensen zijn. Ondanks dat Spierings inmiddels is uitgegroeid tot een grote organisatie, hebben we nog steeds het warme hart van een Brabants familiebedrijf. Er is veel aandacht voor elke medewerker en zijn gezin. Daarnaast zijn we ook resultaatgericht. Je wordt onderdeel van een groeiende, dynamische en technische innovatieve organisatie, waar hard wordt gewerkt en successen ‘to the max’ worden gevierd. Daarbij geniet je van:

 • een maandsalaris van € 3.025,- tot € 4.397,-, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • flexibele werktijden met mogelijk een halve dag vrij door inzet ADV;
 • CAO Metalektro als basis arbeidsvoorwaardenpakket, met diverse positieve afwijkingen;
 • 27 vakantiedagen en 13 dagen ADV (bedrijfssluiting tussen Kerst en Oud & Nieuw);
 • premievrij pensioen op basis van een middelloonregeling;
 • een gezellig en hardwerkend team bestaande uit 4 collega’s.

Interesse?

Kom je ons team versterken en onderdeel worden van de Spierings-familie. Klik op dan op “Solliciteren”. Wil je meer weten, neem gerust contact op met onze Corporate Recruiter Marcel van den Bogaart. Hij is bereikbaar op mvandenbogaart@spieringscranes.com of via 06-27874222.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.