Bekijk Sellox op:

Functie:
Technisch Commercieel Manager (lid MT)

Locatie:
Sellox BV
Ambachtsweg 1c
3831 KA Leusden

Contactpersoon:
Ronald Leeuwenberg
088 5325111

Plaatsingsdatum:
12/07/2019

Technisch Commercieel Manager (lid MT)

Sellox BV, gevestigd in Leusden biedt innovatieve oplossingen voor toegangscontrole en beveiliging, is op zoek naar een Technisch Commercieel Manager (Benelux).

De organisatie

Sinds 1984 zijn wij gespecialiseerd in beveiliging van gebouwen en in “high end” toegangscontrole, met als speerpunt elektronische sleutelbeheer-systemen.

Met verkoopkantoren in de UK, Frankrijk en Johannesburg (ZA) bieden wij een internationale service. Sellox levert o.a. de vooraanstaande CyberLock beveiligingsoplossingen voor sleutelbeheer. In Leusden (nabij Amersfoort) werken wij met een ervaren klein team medewerkers aan diverse grote projecten voor o.a. datacenters, banken, bedrijfs- en overheidsgebouwen, universiteiten, defensie en hotels.
Sellox beheert een groot klantenbestand in het hogere segment van de markt voor toegangscontrole systemen.

Lees meer over onze organisatie en onze producten op: www.sellox.nl en www.cyberlock.com.

Sellox BV is een stabiel bedrijf. Binnen een periode van 3 tot 5 jaar zal de huidige directeur/eigenaar terugtreden en zal zijn rol moeten worden overgenomen door een opvolger. Eventuele participatie behoort hiermee tot de toekomstige mogelijkheden. De potentiële groei geeft ruimte voor het verder ontwikkelen van de producten, de diensten maar vraagt ook om meer commerciële slagkracht.

Het MT, of zoals wij het noemen OT (Operationeel Team), bestaat uit drie leden: de toekomstig Technisch Commercieel Manager, de Algemeen Directeur en de Projectmanager.

Om de technische en commerciële doelstellingen verder vorm te geven, de groeiprognoses langdurig te borgen en de toekomstige overgang natuurlijk te laten verlopen, zijn wij op zoek naar een Technisch Commercieel Manager (lid MT).

De functie

Als Technisch Commercieel Manager ben je er primair voor verantwoordelijk dat technische en commerciële doelstellingen worden gehaald en dat de organisatie op technisch- en inkoopgebied zo kostenefficiënt mogelijk wordt geleid, waarbij de kwaliteit en servicegerichtheid de boventoon zullen voeren.

De rol vraagt een actieve houding ten aanzien van new business en acquisitie. Je volgt de ontwikkelingen, regelgeving en trends in de markt, houdt contact met vaste relaties voor inventarisatie van klantbehoeften en –wensen en stemt onze producten en dienstverlening daarop af. Je stuurt de commerciële medewerkers aan en zorgt voor heldere commerciële analyses en plannen voor marktbewerkingen. Je bent “hands on” betrokken bij het gehele verkooptraject vanaf het eerste contact tot aan de oplevering. Hierbij word je ondersteund door een commerciële support medewerker en de projectmanager.

Een kritische houding ten aanzien van pricing en marge wordt uiteraard van je verwacht en is een belangrijk onderdeel van de rol.

Bovendien houd je de technologische ontwikkelingen in het vakgebied goed in de gaten en reageer je adequaat op ontwikkelingen (o.a. IOT als speerpunt) en veranderingen in de markt of technologische kansen.

Als Technisch Commercieel Manager rapporteer je aan de Algemeen Directeur en vervang je hem bij afwezigheid. Als lid van het MT denk je mee over algemene zaken zoals communicatie, HR, algemene zaken, huisvesting, enz.

Functie eisen

  • Technische en/of bedrijfskundige achtergrond aangevuld met aantoonbare commerciële werkervaring;
  • Ervaren manager met zelfbewuste persoonlijkheid, je weet waar je goed in bent, maar weet ook goed te benoemen waar de valkuilen liggen!;
  • Tenminste 5 jaar eindverantwoordelijke management ervaring waarbij zowel commercie als techniek zijn aangestuurd;
  • Werkervaring bij een MKB (familie)bedrijf;
  • Relativerende en sociale persoonlijkheid die goed prioriteiten kan stellen met gevoel voor humor, die begrijpt welke belangen in een MKB bedrijf kunnen spelen;
  • Gezien het internationale karakter van de organisatie is het belangrijk dat je de Engelse taal op zakelijk niveau ruim voldoende beheerst.

Geboden

Sellox BV biedt je een unieke kans om een actieve rol te spelen binnen het succes van de organisatie. We bieden een eindverantwoordelijke MT rol binnen een dynamische en groeiende omgeving en een salaris dat passend is bij de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de functie, aangevuld met goede secundaire voorwaarden.

Contact en vragen

Sellox BV laat zich voor deze vacature begeleiden door Primatch HR Groep. Heb je een groot gevoel bij een MKB bedrijf en een technisch hart, maar met commerciële drive, neem dan contact op met drs. Ronald Leeuwenberg, telefonisch bereikbaar op 088 5325111. In verband met de vakantieperiode is Ronald vanaf 1 augustus bereikbaar voor telefonische vragen. Je reactie ontvangen wij graag via de sollicitatiebutton.

In verband met de vakantieperiode komen we in de week van 12 augustus terug op je sollicitatie.

Een assessment zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.