Bekijk CYS op:

Functie:
Technisch Support Medewerker

Dienstverband
Fulltime

Locatie:
CYS
Takkebijsters 3a
4817 BL Breda

Contactpersoon:
Joachim Beckmann
076-2052004

Plaatsingsdatum:
26/10/2018

Technisch Support Medewerker

Ben jij pas tevreden wanneer de klant dat ook is? Vind je snel je weg in nieuwe software, heb jij grote affiniteit met ICT en beheers je de Engelse taal? Lees dan snel verder, want CYS Services biedt een veelzijdige support functie in Breda als Technisch Support Medewerker!

Wat doen wij?

CYS services, een onderdeel van CYS Group, is gecertificeerd reseller van de producten van Freshworks; een prijswinnend internationaal softwarebedrijf dat verschillende software producten aanbiedt zoals (IT) ticket systemen, een sales CRM systeem, een chat functionaliteit, een telefooncentrale en een marketing oplossing. Freshworks is zelfs door Google geselecteerd als snelst groeiende start-up ter wereld! We zijn dan ook zeer trots op het aanbod van krachtige, geavanceerde en zeer gebruiksvriendelijke software die volledig in te richten is naar de behoeften van de klant. Alles om onze klanten een wow-moment te bezorgen door de allerbeste service te verlenen!

Met CYS Group zijn we dit jaar opnieuw winnaar geworden van de FD Gazellen Award en hiermee behoren we tot de snelst groeiende organisaties van Nederland!

Wie zijn jouw collega’s?

Je bent onderdeel van een team van 5 collega’s. Binnen CYS werken we met 30 collega’s. Je team bestaat uit positieve enthousiastelingen waarbij klantgerichtheid voorop staat. We zijn niet vies van een potje meedenken en met elkaar halen we elke dag de beste resultaten voor onze klanten en dus ook voor onszelf!

Hoe ziet jouw dag als Technische Support Medewerker eruit?

Je start tussen 08:30 en 09:00: Met een goede kop koffie (zeer belangrijk!) sluit je aan bij de daily huddle: een kort overleg met collega’s om de highlights en prioriteiten door te nemen voor vandaag.

Je start Freshdesk op: Gedurende de dag ben je zowel telefonisch, per chat of mail het eerste aanspreekpunt voor onze klanten via Freshdesk (het support-onderdeel van Freshworks), die vragen of problemen hebben met betrekking tot de software die ze via CYS hebben aangeschaft. Snel schakelen tussen verschillende communicatiekanalen, softwaresystemen en de Nederlandse en Engelse taal, is voor jou geen probleem.

Je zorgt ervoor dat alle meldingen geregistreerd worden en waar mogelijk los je deze meteen zelf op, dit zie je dan ook steeds weer als een uitdaging. Het oplossen ervan geeft jou energie! Zodra meldingen bij de second line support in India terecht komen, zet je deze bij de juiste personen uit maar je blijft verantwoordelijk voor de opvolging.

Naast het afhandelen van inkomende berichten, verwerk je de meest gestelde vragen tot artikelen voor onze online kennisbank. Op deze manier draag je bij aan het optimaliseren en automatiseren van onze supportprocessen.

Dagelijks controleer je de lijst met openstaande tickets om zeker te weten dat alle vervolgacties zijn uitgezet en of alle klanten op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken. Ook bespreek je samen met het team de nieuwste ontwikkelingen in de software. Hoe meer inhoudelijke technische kennis, hoe beter je de problemen van klanten op kunt lossen. Alles om de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen!

Wie zijn jouw collega’s?

Het team bestaat uit positieve enthousiastelingen waarbij klantgerichtheid voorop staat. We doen graag een potje tafelvoetbal en kijken samen met elkaar en met onze klanten, hoe we de beste klantervaringen kunnen creëren. Jouw eerste aanspreekpunt is de Manager Operations.

Wat neem jij mee?

  • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding en minimaal 1 tot 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt technisch inzicht, kennis van systeembeheer en affiniteit met IT (dit is een harde eis);
  • Je hebt, naast Nederlands, ook goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift, gezien je dagelijks contact hebt met nationale en internationale klanten, collega’s en/of leveranciers;
  • Je bent communicatief vaardig; klanten te woord staan, meedenken en verder helpen is voor jou een tweede natuur;
  • Je herkent jezelf in kernwoorden als flexibel, duizendpoot en verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent een efficiënte harde werker en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Wat krijg je ervoor terug?

CYS is een jonge en professionele club en flink aan het groeien als organisatie! Bij ons telt wie je bent en ben je geen nummer. We geloven dat als jij lekker in je vel zit, wij daar ook plezier van hebben. Om dat te bereiken, investeren we veel in jouw kennis en kunde. Deze rol verdient tussen de €1800,- en €2100,- bruto per maand op fulltime basis, maar is ook afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring. Tot slot lunch je bij ons met de beste broodjes en salades van Breda afsluitend met een potje tafelvoetbal of Ping-Pong!

Net zo enthousiast over deze vacature als wij? Voor vragen, neem contact op met Joachim Beckmann via 076-2052004 of reageer direct via de sollicitatie knop!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door CYS niet op prijs gesteld.