Bekijk van Ditmar op:

Functie:
Trade Marketeer

Dienstverband
Fulltime

Locatie:
Van Ditmar
Joop Geesinkweg 901
1114 AB Amsterdam

Contactpersoon:
Deborah Leeman
088-1338609

Plaatsingsdatum:
17/10/2018

Trade Marketeer

Heb jij ook “iets” met boeken, kunst, strips en aanverwante productengroepen en gaat jouw hart sneller kloppen bij een  succesvolle promotieactie?

Ben jij de marketeer die het als een uitdaging ziet om marketingacties en promoties te ontwikkelen voor onze klanten? Als je het ook nog eens leuk vindt dit te doen voor boeken en strips, dan zijn wij zeker op zoek naar jou!

Van Ditmar is toonaangevend in Engelstalige fictie en non-fictie, kunstboeken, en  strips en levert onder andere aan boekhandels, musea, webshops, en concept stores in Nederland en België. Boekhandels, on – en offline, zijn de grootste afnemers, variërend van verkooppunten op stations- en luchthavens  tot grote assortimentsboekhandels. Met elke klant wordt een passend assortiment en een pakket van leveringsvoorwaarden samengesteld.

Voor onze afdeling Marketing zijn wij op zoek naar een

Trade Marketeer m/v

(Fulltime)

die samen met een collega acties en (joint) promoties regelt voor onze afzetkanalen.

Van Ditmar, is een platte, open organisatie met als belangrijkste kernwaarden: ondernemerschap, klantgerichtheid en creativiteit. Het team bestaat uit 20 enthousiaste mensen die door hun professionaliteit en expertise dé gesprekpartners zijn op het gebied van Engelstalige fictie en non-fictie, kunstboeken, en strips. Ons trade marketingteam heeft een sleutelpositie tussen buitenlandse uitgevers en leveranciers enerzijds en de afzetkanalen in Nederland en België anderzijds. Hierdoor zijn zij in staat consument gericht promoties te ontwikkelen die waarde toevoegen aan onze dienstverlening.

Wat ga je doen?

 • In samenspraak met de salesmanager opstellen van de marketing en communicatieplannen.
 • Samen met je collega ben je verantwoordelijk voor het behalen van de trade marketingdoelstellingen waarbij je ook actief op zoek gaat naar samenwerkingsmogelijkheden met de leveranciers.
 • Op basis van de promotiekalender beurzen, events, acties, etc. uitwerken en deze vervolgens organiseren c.q. coördineren en evalueren.
 • Het stroomlijnen en het strategisch inzetten van onze social media uitingen.
 • In overleg met het sales team om voor de afzetkanalen specifieke acties op te zetten zodat de verkoop een extra stimulans
 • Ontwikkelen en onderhouden van joint promoties, mediabarters en strategisch partnerships.

Wat verwachten wij van je?

 • Afgeronde hbo-opleiding marketing en communicatie.
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring in soortgelijke functie, in andere branche geen bezwaar.
 • Stressbestendig en gewend aan dynamiek tussen verschillende afdelingen (Sales/Marketing/Inkoop).
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Goede kennis Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt een commerciële hands-on mentaliteit.
 • Je bent nauwkeurig en werkt resultaatgericht.
 • Je bent creatief, klantgericht, gestructureerd en zelfstandig.

Wat bieden wij?

Van Ditmar biedt een uitdagende baan in een prettige werkomgeving op ons kantoor in Amsterdam, waarin ruimte is om je eigen talenten en competenties te ontwikkelen. Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van achtergrond en ervaring.

Meer weten of reageren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Liesbeth Maaskant, salesmanager, l.maaskant@vanditmar.audax.nl of Deborah Leeman, P&O-functionaris, D.Leeman@audax.nl of 088-1338609.

Als je wilt reageren, stuur dan je sollicitatie met curriculum vitae vóór 8 november 2018 naar Van Ditmar t.a.v. Deborah Leeman, P&O Functionaris, sollicitatie@vanditmar.audax.nl.

Van Ditmar is een werkmaatschappij van Audax. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.vanditmar.nl of www.audax.nl.