Bekijk Wissenraet Van Spaendonck op:

Functie:
Verenigingsmanager Werk en Gezondheid

Dienstverband:
Fulltime (36 uur)

Locatie:
Wissenraet Van Spaendonck
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg

Contactpersoon:
Jeroen Bergen
088 5325 111

Plaatsingsdatum:
30/10/2018

Verenigingsmanager Werk en Gezondheid

Wissenraet Van Spaendonck (Tilburg) is op zoek naar een senior professional met uitstekend gevoel voor branchebelangen, issuemanagement en samenwerking. Iemand die begrijpt wat ondernemers bezighoudt en waar een belangenorganisatie/vereniging het verschil kan maken.

Wissenraet Van Spaendonck adviseert en ondersteunt ruim 100 branche- en werkgeversorganisaties in de zakelijke dienstverlening, arbeidsmarkt, industrie, handel en zorg & welzijn. Voor deze organisaties zijn wij hét gezicht in de markt. Belangenbehartiging, communicatie, keurmerken, collectieve inkoop, opzetten van opleidingen, beleidsondersteuning en secretariaatsvoering zijn daarbij de kerndiensten.

Wissenraet Van Spaendonck is marktleider en trendsettend in Nederland.

Functiebeschrijving

Het team van Werk & Gezondheid bestaat uit acht professionals die zich bezighouden met het dynamische veld van de zorg en de arbeidsmarkt in een snel veranderend speelveld. Het team behartigt de belangen van branche- en belangenverenigingen binnen het speelveld van de Zorg. Hierbij is de grootste brancheorganisatie waarvoor wij de belangen en secretariaatsvoering verzorgen Nefemed. Nefemed is de belangenorganisatie van producenten, importeurs en leveranciers van medische hulpmiddelen en technologieën. De leden leveren het brede scala van hulpmiddelen, onder andere continentie- en stomamaterialen, wondverzorgingsproducten, implantaten en chirurgische instrumenten. De verenigingsmanager die wij nu zoeken zal namens Wissenraet Van Spaendonck ongeveer de helft van zijn tijd werkzaam zijn voor Nefemed.

Over de branche

De sector medische hulpmiddelen is steeds nadrukkelijker in beeld bij beleidsmakers, inkopers, media en gebruikers. Het krachtenveld wordt groter en dynamischer en Nefemed heeft daarin een belangrijke bijdrage. Er wordt continu gewerkt aan een stevige eigen positie in het veld door de toegevoegde waarde van de branche in goede samenspraak met de leden, patiënten, zorgsector, en overheid over het voetlicht te brengen. Ook de dialoog en samenwerking met haar stakeholders in de keten, op gedecentraliseerde markten en domeinen en met de partijen die daar invloed op hebben, moet worden geactiveerd en/of onderhouden en/of geïntensiveerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld organisaties van zorgprofessionals, zorgverzekeraars, patiënten, maar ook de ministeries van VWS, EZ en Financiën, adviesinstanties en politiek.

Steeds vaker worden eigen initiatieven opgestart om nieuwe wegen in te slaan die voor een win-win situatie zorgen voor zowel de zorg als geheel en voor Nefemed en haar achterban. Belangenbehartiging en communicatie zijn belangrijke activiteiten om zowel de relevantie van medische hulpmiddelen en technologie over het voetlicht te brengen als het vertrouwen en reputatie in de bedrijven die nauw betrokken zijn bij een efficiënte en effectieve zorg- en dienstverlening.

Taken

 • Volgen en signaleren trends/ontwikkelingen voor opdrachtgevers.
 • Vertegenwoordiging in externe overlegorganen.
 • Belangenbehartiging en projecten (als projectleider of expert) op het terrein van het zorgveld en zorgstelsel.
 • Verantwoordelijk voor communicatie zoals, nieuwsbrieven, websites en het gebruik van social media.
 • Inhoudelijke voorbereiding (beleids- en strategienotities).
 • Hands on informatie verstrekken en fungeren als vraagbaak voor leden en andere geïnteresseerden in de branche.
 • Voorbereiden en actief deelnemen aan vergaderingen cq. overleggen van klanten en bijbehorende stakeholders. Uitvoering geven aan daaruit voortvloeiende acties.

Gevraagd

 • Minimaal 5-10 jaar werkervaring en een WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring op het terrein van het zorgveld en zorgstelsel.
 • Gezonde ambitie en ondernemerschap.
 • Flexibiliteit: kan voor verschillende klanten tegelijk werken en snel schakelen tussen diverse thema’s.
 • Weet een netwerk op te bouwen en te benutten voor diverse klanten.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • In bezit van rijbewijs.

Als mens ben je tactvol, en heb je een goed gevoel voor verhoudingen en ben je een verbinder. Je bent omgevingsbewust en kan goed zelfstandig werken hoewel je begrijpt dat het verenigingswerk alleen functioneert als team en waar collegialiteit meer is dan een losse kreet.

Aanbod

Werken bij Wissenraet Van Spaendonck betekent een verdieping en verbreding van je carrière: in een resultaatgerichte omgeving maak je kennis met meerdere sectoren van de Nederlandse economie. Wissenraet Van Spaendonck biedt marktconforme arbeidsvoorwaarden. We zoeken iemand voor 36 uur per week.

Een mooie functie in een dynamische organisatie met jonge en enthousiaste collega’s. Een afwisselende functie, waar binnen jij je talenten, kennis en ervaring optimaal kunt inzetten. De salarisindicatie betreft tussen de €65.000 en €70.000 all-in bruto per jaar (bij bewezen geschiktheid) op fulltime basis. Aangevuld met een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke overige emolumenten.

Reactie of meer informatie
Voor aanvullende informatie verwijzen we naar onze website www.wispa.nl.

Jouw sollicitatiebrief en CV kan je insturen via de sollicitatiebutton.

Primatch ondersteunt Wissenraet Van Spaendonck bij de werving en selectie van deze vacature. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Bergen (managing partner van Primatch). Jeroen is bereikbaar op telefoon nummer 088-5325 111 of per mail op jeroen.bergen@primatch.nl.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt door Wissenraet Van Spaendonck niet op prijs gesteld.