Bekijk SPR Retail op:

Functie:
Webshopmanager

Dienstverband:
Fulltime

Locatie:
SPR Retail BV
Randweg 1b
5711 DJ Someren

Contactpersoon:
Theo Linschoten
0493 82 0995

Plaatsingsdatum:
10/10/2022

Webshopmanager

SPR Retail is op zoek naar een ervaren digitale generalist en online alleskunner. Heb jij in een eerdere rol binnen de retail of vergelijkbare aankoopcyclus, meerdere jaren aan ervaring opgedaan met het optimaliseren/vermarkten van een product binnen e-commerce? Begrijp jij hoe een keten werkt en snap je ook de samenhang met andere afdelingen binnen een organisatie? Dan willen we je graag ontmoeten!

Wie zijn wij?

SPR Retail is een dynamisch bedrijf met een aantal webshops, een eigen E-commerce afdeling, eigen merken en een totaalconcept van verschillende merken op het gebied van Tuin en Doe-het-zelf in Europa.

George at Work is marktleider op het gebied van werkplaatsinrichting, professioneel handgereedschap, transport, werkbanken en opbergsystemen voor de automotive, logistiek en luchtvaart. George at Work staat voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Jimmy at Work is een specialist op het gebied van tuinkassen, bergingen, carports en veranda’s. Met ons uitgebreide assortiment dat zich onderscheidt door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding willen we ervoor zorgen dat iederéén van buiten kan genieten. Onze producten uit verschillende categorieën bieden voor ieder wat wils, hoe groot of klein de tuin ook is.

Vanwege de snelle groei van onze organisatie en om onze toekomstige doelstellingen te realiseren komen we graag in contact met kandidaten voor de functie van Webshopmanager.

Hoe maak jij het verschil?

In een brede functie ben je verantwoordelijk voor het bijhouden, optimaliseren en verder ontwikkelen van onze webshops en de commerciële resultaten van onze online activiteiten. Je houdt je bezig met de dagelijkse website processen in samenwerking met je collega’s van het e-commerce team en Interne afdelingen (klantenservice, inkoop, productmanagement, administratie en logistiek), het dagelijkse onderhoud van het productaanbod op de website en het stimuleren van de online verkoop (site conversie). Daarbij ben jij tevens het aanspreekpunt voor de verschillende stake- en keyholders, zowel intern als extern. Je rapporteert hierbij periodiek direct aan de Commercieel Directeur m.b.t. productiviteit, omzet en rendement. Je bent een spin-in-het-web en bent in staat om met je helikopterview het e-commerce team bij te sturen, te coachen en in te inspireren. Je bent een alleskunner in de online marketing met minimaal 5 jaar ervaring als online marketeer of webshopmanager.

Wat ga je als Webshopmanager doen bij SPR Retail doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor een business-/marketingplan, budget en de uitvoering daarvan voor onze internationale e-commerce strategie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de resultaten (omzet, traffic, conversie, retentie, basketsize), het analyseren en de verdere groei hiervan.
 • Het analyseren van data ten behoeve van commercie en service en het maken van wekelijkse en maandelijkse website/verkooprapportages.
 • Je bent verantwoordelijk voor de jaarplanning waarbij je ervoor zorgt dat de juiste producten en acties tijdig online gepresenteerd worden.
 • Continue bezig met ontwikkelen nieuwe initiatieven en ontdekken wat er nodig is om meer online business te genereren.
 • Je stelt de marketing kalender op en bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de online marketing activiteiten op alle verkoopkanalen.
 • Het voorzien van strategische input bij buying en merchandising voor assortimentsverbreding, verdieping en verbetering.

Wat breng je mee en wat zetten wij hier tegenover?

We zoeken een ervaren digitale generalist en online alleskunner. Iemand die de klant in het hart heeft, begrijpt hoe een keten werkt en goed gedijt in een groeiorganisatie. Je hebt in een eerdere rol binnen de retail of vergelijkbare aankoopcyclus, meerdere jaren aan ervaring opgedaan met het optimaliseren/vermarkten van een product binnen e-commerce. Daarin heb je een duidelijke online sales (conversie) focus gehad, maar snap je ook de samenhang met andere afdelingen binnen een organisatie. Je hebt een sterke drive, waarin je mensgericht en resultaatgericht weet te combineren. Hard op de inhoud, zacht op de mens. Daarin ben je een goede stakeholder die mensen weet te enthousiasmeren, motiveren en inspireren vanuit inhoudelijke kennis en visie. Je bent een doorzetter en kunt goed de lange termijn blijven zien wanneer het even wat minder snel en of goed gaat. Als “ondernemer” kan jij goed omgaan met vrijheid en autonomie.

Je hebt:

 • hbo+ of academisch werk- en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring in een (internationale) digitale omgeving, bij voorkeur in de retail;
 • een sterk analytisch denkvermogen met een data driven manier van werken;
 • ervaring met coördineren en publiceren van promoties en campagnes op webshop en digitale marketing kanalen;
 • een ondernemend karakter en hebt oog voor commerciële kansen en weet die te vertalen naar betekenisvolle acties;
 • bent proactief, zelfstandig en hebt oog voor detail;
 • eerder gewerkt met het inzetten van grote budgetten binnen performance kanalen;
 • bij voorkeur ervaring met Magento 2;
 • beheerst de Nederlands en Engelse taal uitstekend. Kennis van Duits is een pré.

Interesse?

Heb jij interesse en/of vragen over deze vacature, neem dan contact op met Theo Linschoten 0493-820995. Je sollicitatie ontvangen we graag per mail en kun je sturen naar vacatures@sprretail.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.