Bekijk Morentz op:

Functie:
Werkvoorbereider

Dienstverband
Fulltime

Locatie:
Morentz
Hoogeinde 37
5142GB Waalwijk

Contactpersoon:
Karin Meijerink
0416-650 140

Plaatsingsdatum:
09/07/2019

Werkvoorbereider

Het Atelier van Morentz is met recht een unieke plek. Niet alleen door de locatie (oude schoenfabriek) maar juist ook door de 30 vakmensen; restauratoren, meubelmakers en stoffeerders die er dagelijks tientallen unieke designmeubelen uit de vorige eeuw restaureren. Help jij ons werk beter te plannen en uit te voeren?

Over de functie

Als werkvoorbereider ben je een belangrijke spil in de organisatie. Samen met het team logistiek ben jij verantwoordelijk voor het beheersen van de materiaal- en orderstroom ten behoeve van projecten en de productie. Je draagt zorg voor het efficiënt en effectief plannen van (project)productieorders en capaciteit in het restauratieatelier. Je werkt met een enthousiast team aan het verder verbeteren van de processen en optimaliseren van de planning. Je vindt het leuk om initiatief te nemen en verbeteractiviteiten aan te sturen. Je bent op zoek naar een volgende stap in je carrière.

Jouw taken

 • Het opstellen van productie orders en het inplannen van de benodigde capaciteit;
 • Voortgang bewaken van het productieproces;
 • Afstemmen van planning, werkwijze en productie en verbetervoorstellen initiëren;
 • Controleren of materiaal tijdig beschikbaar is en onderneemt zo nodig actie;
 • Inkoop van materialen, diensten en gereedschappen;
 • Contact leggen en onderhouden met leveranciers en andere externe relaties over o.a. transport en capaciteit;
 • Ondersteunen bij de uitvoering van complexe projecten;
 • Het opstellen van nacalculaties.

Wie wij zoeken

Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je stressbestendig bent en gestructureerd werkt. Wij vinden het belangrijk dat je denkt in oplossingen die buiten de standaarden liggen. Wij zoeken iemand die pragmatisch kan werken en deskundig is in het organiseren van het werkproces.

Daarnaast ben je analytisch, kritisch naar jezelf en het werkproces en ben je in staat met jouw natuurlijk overwicht collega’s te activeren mee te bewegen in jouw planning.

Wat wij vragen

 • Minimaal MBO niveau 4/ HBO werk- & denkniveau;
 • Kennis of affiniteit met hout, meubel en restauratiewerkzaamheden;
 • Een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare functie met een logistiek/administratief proces;
 • Ervaring met een ERP-omgeving en je hebt gewerkt met planningssystemen en/of -software;
 • Communicatief ben je sterk onderlegd en kun je uitleggen waarom bepaalde keuzes gemaakt worden!

Het aanbod

Je ontvangt een passend salaris afhankelijk van jouw ervaring en talent. Daarbij heb je veel vrijheid in je rol en zijn je werkuren in overleg. Het team bestaat uit 10 stoffeerders en 10 meubel restauratoren. Je werkt in ons restauratieatelier dat gevestigd is in de oude schoenenfabriek van Van Haren schoenen. Het is een ruime werkplaats die de ambiance biedt vakmanschap optimaal tot zijn recht te laten komen.

Over Morentz

Binnen Morentz kennen we een open cultuur waarbij iedereen makkelijk benaderbaar is en we elkaar graag helpen. Hierdoor kan je bij ons echt jezelf zijn. We beoordelen mensen op hun talenten. We werken dagelijks hard aan onze gedeelde passie: design meubilair uit de twintigste eeuw. We groeien hard maar zullen altijd oog houden voor wat echt belangrijk is, onze mensen.

Solliciteren of meer informatie?

Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren? Reageren kan via de sollicitatieknop. Wij ontvangen graag een motivatiebrief en jouw CV.

Heb je nog vragen? Neem gerust een kijkje op onze website of bekijk onze bedrijfsfilm voor een indruk van jouw toekomstige baan op www.morentz.com. Ook kun je bellen naar 0416-650 140 en vragen naar Karin Meijerink of bel/ app naar 06-55880423 voor Rowan Evers voor meer informatie over de vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.